Hvid fisk i tempura med citronaioli
Superdelikat og lækker forret eller snack, hvor citronen giver modspil den sprødstegte fisk.
Ingredienser
- 1 liter vindruekerneolie til at stege i
- 2 dl hvedemel
- ½ dl majsmel
- 1 tsk bagepulver
- 2 ½ dl danskvand
- ½ tsk havsalt og friskkværnet peber
- 1 stor æggehvide, pisket stiv
- 4-500 g hvid fisk, fileteret.
- Citronaioli:
- 3 æggeblommer (1 ½ bæger pasteuriseret)
- 1 spsk dijonsennep
- skal af 1 usprøjtet citron, fintrevet
- saft af 1 citron
- 1 stort fed hvidløg, fintrevet
- evt 1 ansjos eller 2
- ca. 2 ½ dl vindruekerne- eller rapsolie
- havsalt.
Sådan gør du:
- Citronaioli:
- Blend æggeblommerne med alle ingredienser undtagen olien. Tilsæt olien lidt ad gangen, i starten drypvis og efterhånden som mayonnaisen tykner, kan du hælde i lidt tykkere stråle. Stop når mayonnaisen har nået en tyk, cremet konsistens. Smag til med salt og evt. et drys peber.
- Tempurafisk:
- Sæt olien over varmen i en tykbundet gryde. Rør mel, majsmel, danskvand, bagepulver og havsalt sammen til en ensartet dej. Pisk æggehviden stiv, og vend den i. Skær fiskefileten i mundrette bidder og dyp den i dejen så alle sider dækkes. Sænk herefter i fritureolien.
- Friter kun 2-3 fiskestykker ad gangen, og vær opmærksom på at olien skal være varm nok, ca. 160-170 grader, ellers suger dejen unødigt meget olie og bliver ikke sprød. Tjek at olien er varm nok ved at sænk en brødtern i, så skal den blive mørkt gylden i løbet af 10 sekunder. Læg fiskebidderne på et stykker køkkenrulle efterhånden som de bliver færdige, og servér straks med den hjemmerørte citronaioli.
- Prøv også saltbagt kylling med citroner og krydderurter
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/