Hvid fisk i tempura med citronaioli

Superdelikat og lækker forret eller snack, hvor citronen giver modspil den sprødstegte fisk.

Ingredienser

  • 1 liter vindruekerneolie til at stege i
  • 2 dl hvedemel
  • ½ dl majsmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 ½ dl danskvand
  • ½ tsk havsalt og friskkværnet peber
  • 1 stor æggehvide, pisket stiv
  • 4-500 g hvid fisk, fileteret.
  • Citronaioli:
  • 3 æggeblommer (1 ½ bæger pasteuriseret)
  • 1 spsk dijonsennep
  • skal af 1 usprøjtet citron, fintrevet
  • saft af 1 citron
  • 1 stort fed hvidløg, fintrevet
  • evt 1 ansjos eller 2
  • ca. 2 ½ dl vindruekerne- eller rapsolie
  • havsalt.

Sådan gør du:

  1. Citronaioli:
  2. Blend æggeblommerne med alle ingredienser undtagen olien. Tilsæt olien lidt ad gangen, i starten drypvis og efterhånden som mayonnaisen tykner, kan du hælde i lidt tykkere stråle. Stop når mayonnaisen har nået en tyk, cremet konsistens. Smag til med salt og evt. et drys peber.
  3. Tempurafisk:
  4. Sæt olien over varmen i en tykbundet gryde. Rør mel, majsmel, danskvand, bagepulver og havsalt sammen til en ensartet dej. Pisk æggehviden stiv, og vend den i. Skær fiskefileten i mundrette bidder og dyp den i dejen så alle sider dækkes. Sænk herefter i fritureolien.
  5. Friter kun 2-3 fiskestykker ad gangen, og vær opmærksom på at olien skal være varm nok, ca. 160-170 grader, ellers suger dejen unødigt meget olie og bliver ikke sprød. Tjek at olien er varm nok ved at sænk en brødtern i, så skal den blive mørkt gylden i løbet af 10 sekunder. Læg fiskebidderne på et stykker køkkenrulle efterhånden som de bliver færdige, og servér straks med den hjemmerørte citronaioli.
  6. Prøv også saltbagt kylling med citroner og krydderurter
  7. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/