I køkkenet med Anne Hjernøe: Salater, der smager & mætter

I køkkenet med Anne Hjernøe: Salater, der smager & mætter

TV-værten og kogebogsforfatter Anne Hjernøes salater indeholder alle noget, der er blødt, sprødt, friskt og knasende og som smager surt, sødt, salt, og umami. Prøv dem selv her.

Hvem: Anne Hjernøe er journalist og autodidakt kok. Hun er kendt fra tv, hvor hun som tv-vært bl.a. har lavet programmet AnneMad og senest sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, danske badehoteller og danske øer i en række tema-lørdage.

Om bogen: ”Vi kender alle sammen det med at have spist et stort måltid, og så synes man, der mangler noget alligevel. For at mine smagsløg bliver glade, og jeg bliver mæt, skal en salat indeholde noget blødt, sprødt, friskt og knasende, men samtidig skal jeg også støde på både noget surt, sødt, salt, bittert og umami.”, siger Anne Hjernøe. For hende er salater og sundhed to sider af samme sag. Ved at spise salat hver dag bliver det muligt at holde igen med kalorierne og samtidig spise retter, der er proppet med vitaminer og proteiner.

Om opskrifterne: Inspirationen til salaterne har Anne Hjernøe fundet på sine mange rejser, så udover danske og nordiske ingredienser er der også mange sydlandske, asiatiske og latinamerikanske ingredienser.

Bogen indeholder salater, der er lette og lige til at gå til samt salater, der kræver lidt mere forberedelse. Der er salater, som et tænkt som tilbehør til kød og fisk og mere mættende salater, der kan fungere som et måltid i sig selv. Fokus for dem alle er smagen – at få mættet smagsløgene og sanserne, så man ikke føler, at man er gået glip af noget.

Anne Hjernøe, Sunde salater, Politikens Forlag, 300 kr.

Salat med portobellosvampe


Asiatiske kikærter


Knasende grøn salat


Forfriskende melonsalat


Mangosalat med tomat, kokos og lime