Æblemuffin med tranebær & kanel
Foto: Nicolai Mørk

Æblemuffin med tranebær & kanel

Æblemuffins

Æblemuffin med tranebær & kanel

printer Print
plate 12 stk.

300 g fint fuldkornsmel
125 g fint rørsukker
3 tsk bagepulver
½ tsk flaget havsalt
1 spsk kanel
korn af 1 fed vaniljestang eller 1 spsk vaniljepulver
4 spsk honning
1 æg
3 dl minimælk
3/4 dl neutral olie, f.eks. vindruekerneolie
Fyld:
1 stort, udkernet, groftrevet æble, f.eks. filippa
100 g tørrede tranebær

Sådan gør du:

Sæt ovnen på 200°. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tag en anden skål og pisk honning, æg, mælk og olie sammen, bland de to ting og tilsæt derefter æble og tranebær. Fordel dejen i 12 muffinforme og bag dem ca. 25 minutter, til de er gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.

220 kalorier pr. stk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde desserter, Dessert, Muffins og Sund kage