Æggemad med urtemayonnaise
Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken

Æggemad med urtemayonnaise - opskrift fra Hjemmet

Æggemad med urtemayonnaise

Et godt og enkelt stykke smørrebrød med æg og en velsmagende mayonnaise blandet med lidt urter og pyntet med karse. Servér evt. en ostemad bagefter.

printer Print
plate 2 stk

Arbejdstid: 25 min.
Kogetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
2 hele skiver groft rugbrød
3 æg (hårdkogte)
1 gulerod (små tern)
2 stængler bladselleri (små tern)
Hjemmerørt mayonnaise:
Æg med urtemayonnaise
1 æggeblomme (pasteuriseret)
lidt salt
1/2 tsk dijonsennep
1 tsk citronsaft
1 dl neutralt smagende
olie (vindruekerne-, raps- eller sojaolie)
ca. 1/2 tsk karry
salt og friskkværnet
peber
2 grønne salatblade
Pynt: 1 spsk klippet karse

  1. Kog grønsagerne ca. 5 min., til de er møre og lad dem køle af. Kog æggene hårde, pil dem, og skær dem i både.
  2. Hjemmerørt mayonnaise: Rør æggeblommen med salt og tilsæt sennep og citronsaft. Tilsæt olien dråbevist, indtil æggeblommen bliver tyktflydende. Rør derefter olien i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet.
  3. Bland grønsagerne sammen med mayonnaisen og smag til med karry, salt og peber.
  4. Læg salatblad på brødskiverne, derpå stykker af æg og urtemayonnaise. Pynt med karse.
Se, hvad vi ellers skriver om: Påske og Forret