Hokkaido i ovn: Bagt hokkaido-græskar
Hokkaidogræskarret stammer fra Japan, men dyrkes nu flittigt herhjemme. Den er rigtig god til bagning og i supper, og nem på grund af sin forholdsvis beskedne størrelse. Prøv også at krydre hokkaido med stærke krydderier som chili og ingefær. Her får du en god og nem opskrift på bagt hokkaido-græskar.
Ingredienser
Bagt hokkaido:
- 1 hokkaido græskar
- 1 spsk olivenolie
- salt & peber
- Tilbehør:
- Citron eller cremefraiche
Sådan laver du bagt hokkaido:
- Vask græskarret godt. Flæk det og fjern kernerne.
- Skær græskarret i både eller stykker. Bag dem møre i ca. 40 min. ved 175 grader. Skrællen bliver mør og kan spises.
- Servér med salat, citronsaft eller cremefraiche. Krydr med salt og peber.
Om hokkaidogræskar
Det smukke hokkaido-græskar er at finde hos grønthandleren i vintersæsonen og er velegnet til både at komme i ovnen, supper eller tærter – eller skære ud til en uhyggelig græskarmand. Hokkaido-græskarret har sit specielle navn fra den japanske vulkanø Hokkaido, hvor den har været dyrket i mange år. Hvis du opbevarer det smukke orange græskar i køleskabet, kan det snildt holde sig i en måned.
Lad være med at smide kernerne fra din hokkaido ud
Pssst… vidste du, at du kan trylle græskarkernerne om til den lækreste snack? Se her, hvordan du selv kan riste græskarkerne
TIP: Prøv at bage med hokkaido-græskar
Du kan også sagtens bruge hokkaido i dit bagværk. Prøv at bage dit brød med bagt hokkaido, eller udskift de revne gulerødder i gulerodskagen med friskrevet hokkaido. Det giver en smuk farve til dine brød og kager og en blød afrundet smag.
Hokkaido-græskar med skræl
Der er ingen grund til at skrælle græskar. Du skal blot vaske og skrubbe græskaret, så det er fri af jord. Flæk og fjern kernerne. Når man koger eller bager græskarret, bliver skrællen blød og får en flot farve. Fjern blot kernerne inden tilberedning.
Bagt hokkaido som nemt tilbehør
Bagt hokkaido smager skønt som tilbehør til kylling eller koteletter. Her får du en nem opskrift fra Hendes Verden:
• Skær hokkaido'et i 1 cm. tykke både, og vend dem i en blanding af olivenolie, lidt chili eller friskkværnet sort peber og krydderurter efter eget valg.
• Fordel bådene på bagepapir og bag i 25-30 min. i ovnen ved 200 gr., til de er møre og gyldne.
• Du kan også give bådene et drys parmesan, inden de kommer i ovnen.
Bagt hokkaido som hovedingrediens
Et bagt græskar behøver ikke altid ’blot’ at være tilbehør, den kan faktisk sagtens være hovedingrediensen i et lækkert vegetarisk måltid:
Bagt hokkaido med blomkålsris & tamarind
Opskrift: Ditte Ingemann
Til 2 personer skal du bruge:
250 g hokkaidogræskar
2 spsk olivenolie
2 tsk harissa
2 tsk tamarindpasta
salt og peber
Blomkålsris:
250 g blomkål
1 håndfuld bredbladet persille
2 spsk olivenolie
salt og peber
4 spsk ristede græskarkerner
Sådan laver du bagt hokkaido med blomkålsris og tamarind:
- Halver græskarret, og fjern alle kernerne.Skær det i tynde skiver a 1/2 cm.
- Rør olie sammen med harissa, tamarind, salt og peber, og vend græskarskiverne i blandingen.
- Fordel skiverne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til de er gyldne.
- Blomkålsris: Riv blomkålen med den grove side af et rivejern – eller kør på en foodprocessor.
- Hak persillen fint, bland med blomkål og vend med olie. Smag til med salt og peber.
- Fordel den lille salat på et fad, læg græskar henover og drys med ristede græskarkerner.
- TIP Vælg et økologisk græskar, så kan den bagte skal også spises.