Opskrift på blomkålssuppe med sprøde  crabcakes og friske krydderurter
SPONSORERET indhold

Blomkålssuppe med sprøde crabcakes og friske krydderurter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Blomkål egner sig godt til en cremet suppe, som her bliver serveret med små sprøde crabcakes. Top evt. suppen med sprødstegt bacon.

Af: Kicki Thomsen Foto: Chris Tonnesen
25. jan. 2016 | Mad | ALT for damerne

Ingredienser

Af Frantz Maurice Scott Lundby

1 blomkål, ca.1000 g
1 skalotteløg, hakket
2 fed hvidløg,
pressede
1 spsk tørrede kryd­derier, f.eks. timian, rosmarin, oregano, muskatnød
4 spsk olivenolie
3 dl hvidvin
¼ liter piskefløde
2-3 liter hønsebouillon (eller fiskebouillon)
salt og peber
evt. lidt citron til
tilsmagning
120 g krabbekød
(eller surimi)
1 æg
½ skalotteløg, hakket
1 tsk hvedemel
friske krydderurter

Desuden:
1 citron,
skåret i både
skalotteløg,
skåret i ringe

Sådan gør du

  1. Skær blomkålen i mindre stykker. Sauter skalotteløg, hvidløg og tørrede krydderier i 2 spsk olivenolie i en gryde.
  2. Kom hvidvin og blomkålsstykker i. Hæld derefter piskefløde og bouillon i, så det dækker blomkålen.
  3. Kog suppen op, og lad den simre i 35 minutter under låg. Blend suppen, og smag til med salt, peber og evt. citronsaft.
  4. Rør krabbekød sammen med æg, løg, mel, 1 tsk hakkede krydderurter, salt og peber.
  5. Form farsen til små frikadeller, og steg dem på en varm pande i 2 spsk olivenolie.
  6. Server blomkålssuppen med crabcakes, skalotteløgringe, citronbåde og friske krydderurter.


Tip: Server med et skvæt hvid trøffelolie, det er godt i den cremede suppe.