
SPONSORERET indhold
Blomkålssuppe med sprøde crabcakes og friske krydderurter
Blomkål egner sig godt til en cremet suppe, som her bliver serveret med små sprøde crabcakes. Top evt. suppen med sprødstegt bacon.
Ingredienser
Af Frantz Maurice Scott Lundby
1 blomkål, ca.1000 g
1 skalotteløg, hakket
2 fed hvidløg,
pressede
1 spsk tørrede krydderier, f.eks. timian, rosmarin, oregano, muskatnød
4 spsk olivenolie
3 dl hvidvin
¼ liter piskefløde
2-3 liter hønsebouillon (eller fiskebouillon)
salt og peber
evt. lidt citron til
tilsmagning
120 g krabbekød
(eller surimi)
1 æg
½ skalotteløg, hakket
1 tsk hvedemel
friske krydderurter
Desuden:
1 citron,
skåret i både
skalotteløg,
skåret i ringe
Sådan gør du
- Skær blomkålen i mindre stykker. Sauter skalotteløg, hvidløg og tørrede krydderier i 2 spsk olivenolie i en gryde.
- Kom hvidvin og blomkålsstykker i. Hæld derefter piskefløde og bouillon i, så det dækker blomkålen.
- Kog suppen op, og lad den simre i 35 minutter under låg. Blend suppen, og smag til med salt, peber og evt. citronsaft.
- Rør krabbekød sammen med æg, løg, mel, 1 tsk hakkede krydderurter, salt og peber.
- Form farsen til små frikadeller, og steg dem på en varm pande i 2 spsk olivenolie.
- Server blomkålssuppen med crabcakes, skalotteløgringe, citronbåde og friske krydderurter.
Tip: Server med et skvæt hvid trøffelolie, det er godt i den cremede suppe.