Bøf med „grøn“ salat
Ingredienser
4 kalve- eller oksesteaks a 150 g
salt, peber
2 tsk olivenolie.
Lun salat:
600 g små, nye kartofler
250 g grønne bønner
250 g grønne asparges
1 bdt snittede forårsløg
1 fintsnittet rødløg
1 dl hakket persille
2 spsk olivenolie
1 knust fed hvidløg.
lidt limesaft.
Frisk salvie
300 g brød.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:650 Kcal
-
Fedt:27 %
-
Protein:28 %
-
Kulhydrat:45 %
Sådan gør du
Begynd med salaten: Kog kartoflerne næsten møre i en gryde med rigelig let saltet vand. Læg bønnerne i, kog dem med i 5 minutter og kog aspargesene med de sidste 3 minutter.
Afdryp alle grøntsager og vend dem med forårs- og rødløg samt den hakkede persille, rørt med olivenolie, knust hvidløg, limesaft samt salt og peber.
Dup kødet tørt, gnid det med salt og peber og grill eller steg det 3-4 minutter på hver side efter tykkelse i lidt olie. Servér kødet med frisk salvie, evt. lime samt den lune salat og brød.