Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på bøf med 'grøn' salat
Foto: Andreas Wiking Bøf med „grøn“ salat

Opskrift på bøf med 'grøn' salat

Bøf med „grøn“ salat

4
Print

4 kalve- eller oksesteaks a 150 g
salt, peber
2 tsk olivenolie.

Lun salat:
600 g små, nye kartofler
250 g grønne bønner
250 g grønne asparges
1 bdt snittede forårsløg
1 fintsnittet rødløg
1 dl hakket persille
2 spsk olivenolie
1 knust fed hvidløg.
lidt limesaft.
Frisk salvie

300 g brød.

Energi pr. person:
650 Kcal
Fedt:
27 %
Protein:
28 %
Kulhydrant:
45 %

Sådan gør du

Begynd med salaten: Kog kartoflerne næsten møre i en gryde med rigelig let saltet vand. Læg bønnerne i, kog dem med i 5 minutter og kog aspargesene med de sidste 3 minutter.

Afdryp alle grøntsager og vend dem med forårs- og rødløg samt den hakkede persille, rørt med olivenolie, knust hvidløg, limesaft samt salt og peber.

Dup kødet tørt, gnid det med salt og peber og grill eller steg det 3-4 minutter på hver side efter tykkelse i lidt olie. Servér kødet med frisk salvie, evt. lime samt den lune salat og brød.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bøf, Kalv, Dansk mad og Hovedret