Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Briochekrans med appelsin og rosiner
Foto: Thomas Hergaard

Briochekrans med appelsin og rosiner - opskrift fra Hjemmet

Briochekrans med appelsin og rosiner

(1 krans: 18-24 skiver)
Print

Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 2 timer
Bagetid: 30 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
150 g rosiner
25 g gær
2 dl mælk
250 g hvedemel
2 æg
75 g sukker
2 tsk salt
1 sprøjtet appelsin (fintrevet skal)
250 g pizzamel eller andet hvedemel med højt glutenindhold
100 g blødt smør
Pynt:
1 æg til pensling
Glasur:
125 g flormelis
appelsinsaft

  1. Overhæld rosinerne med kogende vand og lad dem trække 20 min.
  2. Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 grader) og rør hvedemelet i. Dæk skålen og lad dejen hvile 20 min.
  3. Pisk æg, sukker og salt sammen. Tilsæt gærdejen, appelsinskal, de afdryppede rosiner og resten af melet.
  4. Ælt dejen blød og smidig (ca. 5 min. – gerne på maskine) og ælt smørret i lidt ad gangen. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 1 time.
  5. Vend dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 3 lige store portioner og tril dem til lange pølser (ca. 60 cm). Flet dem sammen, læg dem som en krans på en bageplade med bagepapir og knib dejen sammen i samlingen. Dæk med et fugtigt viskestykke og lad kransen efterhæve 45-60 min.
  6. Tænd ovnen på 180 grader. Pensl kransen med sammenpisket æg og bag den ca. 30 min. – til overfladen er gylden og dejen er gennembagt. Lad den afkøle på en rist.
  7. Pynt evt. med glasur rørt af sigtet flormelis og appelsinsaft.
Se, hvad vi ellers skriver om: Appelsin, Bagning og Bageopskrifter