Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 2 timer
Bagetid: 30 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
150 g rosiner
25 g gær
2 dl mælk
250 g hvedemel
2 æg
75 g sukker
2 tsk salt
1 sprøjtet appelsin (fintrevet skal)
250 g pizzamel eller andet hvedemel med højt glutenindhold
100 g blødt smør
Pynt:
1 æg til pensling
Glasur:
125 g flormelis
appelsinsaft
- Overhæld rosinerne med kogende vand og lad dem trække 20 min.
- Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 grader) og rør hvedemelet i. Dæk skålen og lad dejen hvile 20 min.
- Pisk æg, sukker og salt sammen. Tilsæt gærdejen, appelsinskal, de afdryppede rosiner og resten af melet.
- Ælt dejen blød og smidig (ca. 5 min. – gerne på maskine) og ælt smørret i lidt ad gangen. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 1 time.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 3 lige store portioner og tril dem til lange pølser (ca. 60 cm). Flet dem sammen, læg dem som en krans på en bageplade med bagepapir og knib dejen sammen i samlingen. Dæk med et fugtigt viskestykke og lad kransen efterhæve 45-60 min.
- Tænd ovnen på 180 grader. Pensl kransen med sammenpisket æg og bag den ca. 30 min. – til overfladen er gylden og dejen er gennembagt. Lad den afkøle på en rist.
- Pynt evt. med glasur rørt af sigtet flormelis og appelsinsaft.