Chokoladeboller man bliver glad af
SPONSORERET indhold

Chokoladeboller man bliver glad af

Arbejdsindsatsen er relativt beskeden, sammenholdt medden stor popularitet du vinder, når du forkæler familien med hjemmebag.

Foto: Columbus Leth
02. sep. 2013 | Opskrift | BoligLiv

 

CHOKOLADEBOLLER MED TRE SLAGS CHOKOLADE

Vi forener det søde med det sunde i bollerne, som indeholder masser af fuldkorn og god chokolade. Spis gerne bollerne med smør til en kop te.

Tid: ca. 20 min. plus hæve- og bagetid (16 stk.)

6 dl koldt vand 20 g gær
1 spsk. sukker
1 spsk. groft salt
2 spsk. rapsolie
350 g Kamut-fuldkornsmel (eller lign.)
ca. 400 g hvedemel
180 g chokolade, f.eks. mørk, lys og hvid chokolade
1 æg til pensling

Dag 1:
1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt og olie. Rør fuldkornsmel og dernæst hvedemel i væsken. Rør i dejen ca. 10 min.

2. Hak chokolade groft, og ælt det i dejen. Dejen skal være fugtig og våd.

3. Stil dejen tildækket til hævning et køligt sted natten over – mindst 10 timer.

Dag 2:
1. Vælt dejen ud på meldrysset bord. Form dejen skødesløst til boller, og læg dem på en bageplade med et stykke bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.

2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

3. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 20 minutter, til de er gyldne.

Velbekomme!