Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Chokoladeboller man bliver glad af
Foto: Columbus Leth

Chokoladeboller man bliver glad af

Chokoladeboller man bliver glad af

Arbejdsindsatsen er relativt beskeden, sammenholdt medden stor popularitet du vinder, når du forkæler familien med hjemmebag.


 

CHOKOLADEBOLLER MED TRE SLAGS CHOKOLADE

Vi forener det søde med det sunde i bollerne, som indeholder masser af fuldkorn og god chokolade. Spis gerne bollerne med smør til en kop te.

Tid: ca. 20 min. plus hæve- og bagetid (16 stk.)

6 dl koldt vand 20 g gær
1 spsk. sukker
1 spsk. groft salt
2 spsk. rapsolie
350 g Kamut-fuldkornsmel (eller lign.)
ca. 400 g hvedemel
180 g chokolade, f.eks. mørk, lys og hvid chokolade
1 æg til pensling

Dag 1:
1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt og olie. Rør fuldkornsmel og dernæst hvedemel i væsken. Rør i dejen ca. 10 min.

2. Hak chokolade groft, og ælt det i dejen. Dejen skal være fugtig og våd.

3. Stil dejen tildækket til hævning et køligt sted natten over – mindst 10 timer.

Dag 2:
1. Vælt dejen ud på meldrysset bord. Form dejen skødesløst til boller, og læg dem på en bageplade med et stykke bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.

2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

3. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 20 minutter, til de er gyldne.

Velbekomme!


Se, hvad vi ellers skriver om: Boller