Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

opskrift på Couscoussalat
Foto: Nicolai Mørk

opskrift på Couscoussalat

Couscoussalat med små kødspid

En farvestrålende tallerken med gode og spicy elementer.

4
Print

1,5 dl fuldkornscouscous
1,5 dl kogende vand
citronsaft
2-3 fed knust hvidløg
1 spsk olivenolie
1 bdt. af hver: hakket persille, mynte og koriander
1 udkernet, hakket agurk
1 udkernet, snittet chili
100 g granatæblekerner
salt, peber
50 g mandler
lidt tandoorikrydderi

Kødspid:
350 g skinke- eller lammesmåkød
1 spsk ahornsirup
1 spsk soja
1 tsk olivenolie
salt, peber

Sådan gør du:

  1. Kom couscousgrynene i en skål, hæld kogende vand over, og lad grynene trække, til de har opsuget al væden.
  2. Rør couscoussen løs med en gaffel, og smag til med alle de øvrige ingredienser.
  3. Rist mandlerne med lidt tandoorikrydderi på en tør pande, og vend dem i salaten.
  4. Kom kødet i en skål, vend det med sirup, soja og olie samt lidt salt og peber.
  5. Sæt kødstykkerne på små spid, der steges gyldne i en stor pande i 6-8 minutter og anrettes med salaten.

Energi pr. person: 400 kcal, fedt 30%, protein 27%, kulhydrat 43%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater og Couscous