Cremet blomkålssuppe med kammuslinger
Super lækker og ikke mindst nem blomkålssuppe.
4
Ingredienser
- 1 stort blomkålshoved, ca. 800 g
 - 6 dl bouillon
 - 4 dl mini- eller letmælk
 - salt og peber
 - 300 g kammuslinger
 - 4 små træspyd
 - 2 spsk raps- eller olivenolie
 - 1-2 spsk frisk citronsaft
 - Tilbehør:
 - 1 håndfuld frisk kørvel eller persille
 - 4 skiver groft hvedebrød
 
Sådan gør du:
- Skær blomkålen i store stykker og kom dem i en gryde med bouillon og mælk. Kog kålen, til den er helt mør. Blend suppe og kål til en fin og ensartet puré. Smag den til med salt og peber.
 - Træk kammuslingerne på små træspyd og pensl dem med olie. Steg dem på en varm grill eller grillpande, ca. 2-3 minutter på hver side, afhængigt af tykkelsen. Krydr med salt og peber, og
 - dryp med lidt citronsaft.
 - Server suppen med de grillede kammuslinger, et drys grofthakket kørvel eller persille og groft brød.
 - Energi pr. person: 400 kcal.