Kartofler dobbeltstegte
Servér dobbelstegte kartofler til julemiddagen, der er langt nemmere at lave end brunede kartofler.
Ingredienser
8 kartofler (hønseæg-størrelse)
1 spsk. andefedt
4 fed hvidløg
2 kviste rosmarin
havsalt og friskkværnet peber
Sådan laver du kartofler
Vask kartoflerne, kom dem i et ovnfast fad, og bag dem møre i ovnen ved 180° i ca. 45 min.
Tag kartoflerne ud, og flæk dem på langs. Giv så hver kartoffelhalvdel et snit i begge ender, og tryk på skallen, så kartoffelkødet skubbes let ud – det gør det lettere at stege kartoflen sprød.
Steg de halve kartofler sprøde og gyldne på begge sider i en pande med andefedt, rosmarinkviste og hele hvidløgsfed (der lige har fået et slag, så de er letsmadrede og afgiver masser af smag til fedtet).
Krydr med salt og peber, og server straks.
Madredaktørens note
Får du den jyske familie på besøg, skal der nok mere end otte kartofler til. Vurder mængden i forhold til dine gæster.