Opskrift på dobbeltstegte kartofler
SPONSORERET indhold

Kartofler dobbeltstegte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Servér dobbelstegte kartofler til julemiddagen, der er langt nemmere at lave end brunede kartofler.

Af: Meyers Madhus Foto: Line Thit Klein
23. dec. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
5

Ingredienser

8 kartofler (hønseæg-størrelse)
1 spsk. andefedt
4 fed hvidløg
2 kviste rosmarin
havsalt og friskkværnet peber

Sådan laver du kartofler

Vask kartoflerne, kom dem i et ovnfast fad, og bag dem møre i ovnen ved 180° i ca. 45 min.

Tag kartoflerne ud, og flæk dem på langs. Giv så hver kartoffelhalvdel et snit i begge ender, og tryk på skallen, så kartoffelkø­det skubbes let ud – det gør det lettere at stege kartoflen sprød.

Steg de halve kartofler sprøde og gyldne på begge sider i en pande med andefedt, rosmarinkviste og hele hvidløgsfed (der lige har fået et slag, så de er letsmadrede og afgiver masser af smag til fedtet).

Krydr med salt og peber, og server straks.