Opskrift på dobbeltstegte kartofler

Foto: Line Thit Klein Kartofler dobbeltstegte

Opskrift på dobbeltstegte kartofler

Kartofler dobbeltstegte

Servér dobbelstegte kartofler til julemiddagen, der er langt nemmere at lave end brunede kartofler.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 5 Person(er)
Ingredienser

8 kartofler (hønseæg-størrelse)
1 spsk. andefedt
4 fed hvidløg
2 kviste rosmarin
havsalt og friskkværnet peber

Sådan laver du kartofler

Vask kartoflerne, kom dem i et ovnfast fad, og bag dem møre i ovnen ved 180° i ca. 45 min.

Tag kartoflerne ud, og flæk dem på langs. Giv så hver kartoffelhalvdel et snit i begge ender, og tryk på skallen, så kartoffelkø­det skubbes let ud – det gør det lettere at stege kartoflen sprød.

Steg de halve kartofler sprøde og gyldne på begge sider i en pande med andefedt, rosmarinkviste og hele hvidløgsfed (der lige har fået et slag, så de er letsmadrede og afgiver masser af smag til fedtet).

Krydr med salt og peber, og server straks.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Madredaktørens note

Får du den jyske familie på besøg, skal der nok mere end otte kartofler til. Vurder mængden i forhold til dine gæster.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kartofler, Dansk mad og Tilbehør

610x200_woordy_knap2.jpeg