Skønne fastelavnsboller med hindbærflødecreme
SPONSORERET indhold

Skønne fastelavnsboller med hindbærflødecreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hjemmebagte fastelavnsboller smager virkelig skønt og fyldet kan varieres, så alle kan få deres favorit, så der ikke bliver ballade. Her får du opskriften på en lækker fastelavnsbolle med flødeskum og hindbær med den fineste lyserøde glasur på toppen. Sådan laver du fastelavnsboller med hindbærskum:

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
13. jan. 2023 | Opskrift | Hendes Verden
12 stk. vidunderlige fastelavnsboller

Ingredienser

Hindbærskum:

  • 3 blade husblas
  • 200 g frosne hindbær
  • 2 spsk. vand
  • 4 spsk. sukker
  • 3 dl piskefløde 

Wienerbrødsdej:

  • 25 g gær
  • 1½ dl mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk. sukker
  • ¼ tsk. salt
  • 350 g hvedemel
  • 30 g blødt smør
  • 200 g køleskabskoldt smør

Glasur:

  • 3 dl flormelis
  • 3 spsk. hindbærsaft (fra hindbærskummet)

Pynt:

  • frysetørrede hindbær

Sådan laver du fastelavnsboller med hindbærskum

Start med at lave koge den hindbærsaft, du skal bruge til flødecremen:

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand 10 min. Kom hindbær, vand, sukker og vaniljesukker i en gryde, og bring det i kog. Kog det ca. 5 min. Pres det gennem en si. Kassér frugten.
  2. Tag ½ dl af saften fra, den skal bruges til glasuren. Kog resten af hindbærsaften op, og tag gryden fra varmen.
  3. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i den varme saft. Lad saften køle af i køleskabet i ca. 1 time.

Så laver du wienerbrødsdejen:

  1. Udrør gæren i den kolde mælk. Rør ægget i. Tilsæt sukker, salt og hvedemel. Ælt det bløde smør i. Ælt dejen et par min. Stil dejen i køleskabet tildækket 1 time.
  2. Læg det kolde smør mellem 2 stykker bagepapir. Bank det ud, til det måler ca. 20x20 cm. Læg det i køleskabet.
  3. Rul dejen ud på et meldrysset bord i en firkant på 30x30 cm. Læg smørfirkanten midt på dejen. Fold dejhjørnerne ind over dejen, så de lukker smørret inde som i en konvolut.
  4. Tryk alle dejkanterne godt sammen. Rul nu dejen ud, så den måler 30x30 cm. Fold den, så dejen nu er i 3 lag.
  5. Udrul igen til 30x30 cm. Fold igen i 3 lag. Udrul og fold på samme vis en gang til.
  6. Læg dejen tildækket i køleskab ½ time.
  7. Udrul den sidste gang, så den måler 30x30 cm.

Mens wienerbrødsdejen hviler, laver du flødecremen med hindbær til fastelavnsbollerne:

  1. Pisk fløden til flødeskum. Pisk den afkølede hindbærsaftblanding i. Kom hindbærskummet i en sprøjtepose med stjernetylle. Læg det i køleskab, til det skal bruges.
  2. Skær den udrullede dej ud i 12 firkanter. Fold hjørnerne ind mod midten af dejen, ogform dem som boller. Pensl sammenføjningerne i bunden med sammenpisket æg.
  3. Sæt bollerne med foldningerne nedad på en bageplade med bagepapir.
  4. Lad bollerne hæve 45 min. under et rent klæde. Pensl dem med sammenpisket æg.
  5. Bag bollerne ca. 15 min. ved 200 gr. Køl dem af på en bagerist.
  6. Flæk bollerne. Rør glasuren sammen af flormelis og hindbærsaft. Smør det på bollernes top.
  7. Drys med lidt frysetørrede hindbær over glasuren. Fordel hindbærskum på bollernes bund. Læg toppene over.