Nemme fastelavnsboller med slik
SPONSORERET indhold

Nemme fastelavnsboller med slik

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Flotte og festlige fastelavnsboller med masser af slik på toppen. De fine fastelavnsboller er uden creme, syltetøj og flødeskum, men til gengæld pyntet med glasur og slik på toppen. Fordi fastelavnsbollerne er uden creme, er de nemme at tage med og skal ikke opbevares på køl. Se her, hvordan du bager fastelavnsboller med slik

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
16. feb. 2022 | Mad | Hjemmet
8 store fastelavnsboller | Total: en time, 40 min | Arbejdstid: en time, 25 min

Ingredienser

Det skal du bruge

  • 2 dl mælk
  • 50 g smeltet smør
  • ½ pakke gær (25 g)
  • 1 æg
  • 25 g sukker
  • Kornene af ½ vaniljestang
  • 400 g hvedemel
  • Flormelis og vand til glasur
  • Slik til pynt

Sådan bager du fastelavnsboller med slik

8 store fastelavnsboller:

  • Bland 2 dl mælk og 50 g smeltet smør.
  • Smuldr ½ pakke gær ud i blandingen og pisk sammen med 1 æg, 25 g sukker og kornene af ½ vaniljestang.
  • Tilsæt gradvist ca. 400 g hvedemel.
  • Ælt dejen glat og smidig og lad den hæve lunt i ca. 45 min.
  • Form til 8 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  • Lad bollerne hæve i ca. 30 min. og bag dem i ca. 15 min. ved 225 grader.
  • Lad bollerne køle af på en bagerist.
  • Pynt med glasur og slik på toppen.

LÆS OGSÅ: Din alder afslører, hvilken fastelavnsbolle du bedst kan lide

Tip: Lav bollerne lidt store og flade, så der er plads til masser af slik på toppen.

Anbefalet til dig