Nemme fastelavnsboller med slik

Foto: Thomas Hergaard Bag søde bløde fastelavnsboller og pynt dem med glasur og masser af slik ♡

Nemme fastelavnsboller med slik

Flotte og festlige fastelavnsboller med masser af slik på toppen. De fine fastelavnsboller er uden creme, syltetøj og flødeskum, men til gengæld pyntet med glasur og slik på toppen. Fordi fastelavnsbollerne er uden creme, er de nemme at tage med og skal ikke opbevares på køl. Se her, hvordan du bager fastelavnsboller med slik

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 15 minutter
cooking Arbejdstid: en time, 25 minutter
totaltime Total: en time, 40 minutter
plate 8 store fastelavnsboller

Det skal du bruge

  • 2 dl mælk
  • 50 g smeltet smør
  • ½ pakke gær (25 g)
  • 1 æg
  • 25 g sukker
  • Kornene af ½ vaniljestang
  • 400 g hvedemel
  • Flormelis og vand til glasur
  • Slik til pynt

Sådan bager du fastelavnsboller med slik

8 store fastelavnsboller:

  • Bland 2 dl mælk og 50 g smeltet smør.
  • Smuldr ½ pakke gær ud i blandingen og pisk sammen med 1 æg, 25 g sukker og kornene af ½ vaniljestang.
  • Tilsæt gradvist ca. 400 g hvedemel.
  • Ælt dejen glat og smidig og lad den hæve lunt i ca. 45 min.
  • Form til 8 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  • Lad bollerne hæve i ca. 30 min. og bag dem i ca. 15 min. ved 225 grader.
  • Lad bollerne køle af på en bagerist.
  • Pynt med glasur og slik på toppen.

LÆS OGSÅ: Din alder afslører, hvilken fastelavnsbolle du bedst kan lide

Tip: Lav bollerne lidt store og flade, så der er plads til masser af slik på toppen.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Fastelavnsboller og Bageopskrifter

610x200_woordy_knap2.jpeg