Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Fiskepinde med ovnkartofler og tatar sauce
Foto: Line Thit Klein Fiskepinde med ovnkartofler og tatar sauce

Fiskepinde med ovnkartofler og tatar sauce

Fiskepinde med ovnkartofler og tatar sauce

Hjemmelavede fiskepinde slår købeversionerne med så mange længder, at man faktisk ikke rigtig kan sammenligne de to ting. Og de er ganske nemme at lave.

50 minutter
Print

1 kg kartofler
3 spsk. olivenolie
Salt
600 g torsk
2 æg
1 dl rugmel
Neutral rapsolie til stegning


Tatar sauce
2 dl creme fraiche
2 spsk mayonnaise
50 g kapers
50 g cornichoner, fintsnittede
1 lille bundt basilikum, finthakket
1 skalotteløg, fintsnittet eller fintrevet

Sådan laver du fiskefingre:

Skær kartoflerne i både og vend med olivenolie og salt. Sæt dem i ovnen og bag ved 225 grader i ca. ½ time. Skær fisken i tykke strimler på ca. 2x5 cm. Midt på er der et sted, hvor benene sidder, sørg for at skære udenom dem. Pisk æggene sammen og vend fiskestrimlerne heri. Vend dem efterfølgende i rasp. Steg fiskepindene gyldne i olie på en pande. Drys dem salt.

Rør alle ingredienser til tatar saucen sammen. Smag til om den mangler lidt salt.

Spis både fisk og kartofler med tatar sauce til.

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/

Se, hvad vi ellers skriver om: Kartofler, Fisk, Dip, Dressing og Nem aftensmad