
Foto: Find opskriften på den skønne boller i karry her!
Sund boller i karry
Den skønne klassisker har fået et sundt twist! Prøv den nemme opskrift på boller i karry du kan lave på 35 minutter.
preparation
Total: 35 minutter
plate
2 personer
Af Vibeke Lehn
Ingredienser
250 g hakket, magert skinkesmåkød
1 lille skalotteløg
1 æggehvide
Salt og peber
5-6 dl urtebouillon
Sauce:
1 tsk. rapsolie
1 tsk. karry
1 lille, hakket skalotteløg
1 lille, udkernet, æble
5 dl af den sigtede bouillon fra kogning
300 g selleri
2 tsk. mangochutney
1 dl grønkål
½ udkernet, rød peberfrugt
200 g blomkålsris
Næringsindhold
- Energi pr. person:
- 348 Kcal
- Fedt:
- 28 %
- Protein:
- 45 %
- Kulhydrat:
- 27 %
Sådan gør du
- Hak skalotteløget fint.
- Ælt kødet med skalotteløg, æggehvide, salt og peber. Del og form farsen til 10 valnøddestore boller.
- Varm bouillonen i en gryde, læg bollerne i, og lad dem simre i 5-6 minutter.
- Tag bollerne op, sigt og gem 5 deciliter af bouillonen til saucen.
- Riv æblet, skær sellerien i grove tern, og hak peberfrugten i små stykker. Varm olien i en gryde, svits karry, løg og æble heri under omrøring.
- Hæld bouillonen ved, læg selleritern og kødboller i, og lad det hele snurre, til sellerien lige netop er mør. Smag til med salt og peber.
- Anrét kødbollerne i en varm skål, og top med grønkål samt peberfrugt og servér med blomkålsris.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Nem aftensmad og Boller i karry
Læs Også
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: