Giv et blad i julegave. Priser fra 149 kr. Klik her →

Foto: Maria Warnke Nørregaard Find opskriften på den skønne boller i karry her!

Sund boller i karry

Den skønne klassisker har fået et sundt twist! Prøv den nemme opskrift på boller i karry du kan lave på 35 minutter.

clock 35 minutter
printer Print
plate 2 personer

250 g hakket, magert skinkesmåkød
1 lille skalotteløg
1 æggehvide
Salt og peber
5-6 dl urtebouillon

Sauce:
1 tsk. rapsolie
1 tsk. karry
1 lille, hakket skalotteløg
1 lille, udkernet, æble
5 dl af den sigtede bouillon fra kogning
300 g selleri
2 tsk. mangochutney
1 dl grønkål
½ udkernet, rød peberfrugt
200 g blomkålsris

Energi pr. person:
348 Kcal
Fedt:
28 %
Protein:
45 %
Kulhydrant:
27 %

Sådan gør du

  1. Hak skalotteløget fint.
  2. Ælt kødet med skalotteløg, æggehvide, salt og peber. Del og form farsen til 10 valnøddestore boller.
  3. Varm bouillonen i en gryde, læg bollerne i, og lad dem simre i 5-6 minutter.
  4. Tag bollerne op, sigt og gem 5 deciliter af bouillonen til saucen.
  5. Riv æblet, skær sellerien i grove tern, og hak peberfrugten i små stykker. Varm olien i en gryde, svits karry, løg og æble heri under omrøring.
  6. Hæld bouillonen ved, læg selleritern og kødboller i, og lad det hele snurre, til sellerien lige netop er mør. Smag til med salt og peber.
  7. Anrét kødbollerne i en varm skål, og top med grønkål samt peberfrugt og servér med blomkålsris.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Nem aftensmad og Boller i karry