Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Forloren hare med ovnbagte rodfrugter
Foto: Mikkel Adsbøl

Forloren hare med ovnbagte rodfrugter - opskrift fra Hendes Verden

Forloren hare med ovnbagte rodfrugter

plate (4 pers.)
printer Print

500 g hakket kalv- og flæsk el. rent svinekød, maks. 10 % fedt
1½ tsk. salt
peber
3 spsk. revet løg
3 spsk. hvedemel
1 æg
1½ dl mælk
Desuden:
125 g bacon i skiver
3 dl mælk
Sauce:
15 g smør
1½ spsk. hvedemel
sky fra stegen
1 dl fløde
gele
kulør
Tilbehør:
ovnbagte rodfrugter

  1. Rør kødet med salt, peber, løg, hvedemel, æg og mælk. Form farsen som en hareryg i et smurt ovnfast fad. Læg baconskiver over. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. i 15 min. på midterste ovnribbe. Hæld nu mælken ved. Steg videre i ca. 45 min., til kødet er gennemstegt.
  2. Smelt smørret til saucen, og rør melet i. Tilsæt skyen fra stegen og fløden. Kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring. Smag til med gele. Giv saucen lidt kulør. Server den forlorne hare med ovnbagte rodfrugter og sauce.
  3. Ovnbagte rodfrugter: Bland tern af skrællede rodfrugter, f.eks. kartofler, rødbede, rodselleri og gulerødder med lidt olie, oregano, salt og peber. Kom dem i et ovnfast fad, og stil dem i ovnen, når du kommer mælken ved den forlorne hare.
Se, hvad vi ellers skriver om: Forloren hare og Hovedret