Hjemmelavet fuldkornsmuffins
SPONSORERET indhold

Fuldkornsmuffins med abrikoser

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Fantastiske hjemmelavet fuldkornsmuffins

Af: Søren Ejlersen, Frank van Beek, Jacob Dietz og Susanne Knutzen
27. jun. 2014 | Opskrift | Fit living
14

Ingredienser

100 g smør
2 æg
1 tsk ren vaniljepulver
75 g sukrin gold
2 dl minimælk
1½-2 dl fint speltmel
2 dl fuldkornsspelt
2 tsk bagepulver
ca. 10 mandler
4 friske abrikoser

Sådan gør du:

Smelt smørret og stil det til side, så det kan køle en smule af. Pisk æg, vanilje og sukrin, til det bliver luftigt og skummende.
Rør smeltet smør og mælk i dejen. Tilsæt mel, bagepulver og grofthakkede mandler og vend det rundt i dejen med en dejskraber. Vask abrikoserne og skær dem ud i små tern. Kom dejen i muffinforme af papir og top med små stykker frugt. Bag kagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til de er gennembagte.

Ditte om sine muffins: Friske abrikoser smager dejligt og indeholder blandt andet A-vitaminet betacaroten og mineralet kalium. Kan du ikke skaffe friske abrikoser, så brug æbler, pærer, blommer eller nektariner i stedet for.

Opskriften er fra kogebogen "Sunde Søde Sager" skrevet af madblogger og kogebogsforfatter Ditte Ingemann.