
Fuldkornsmuffins med abrikoser
Fantastiske hjemmelavet fuldkornsmuffins
Ingredienser
100 g smør
2 æg
1 tsk ren vaniljepulver
75 g sukrin gold
2 dl minimælk
1½-2 dl fint speltmel
2 dl fuldkornsspelt
2 tsk bagepulver
ca. 10 mandler
4 friske abrikoser
Sådan gør du:
Smelt smørret og stil det til side, så det kan køle en smule af. Pisk æg, vanilje og sukrin, til det bliver luftigt og skummende.
Rør smeltet smør og mælk i dejen. Tilsæt mel, bagepulver og grofthakkede mandler og vend det rundt i dejen med en dejskraber. Vask abrikoserne og skær dem ud i små tern. Kom dejen i muffinforme af papir og top med små stykker frugt. Bag kagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til de er gennembagte.
Ditte om sine muffins: Friske abrikoser smager dejligt og indeholder blandt andet A-vitaminet betacaroten og mineralet kalium. Kan du ikke skaffe friske abrikoser, så brug æbler, pærer, blommer eller nektariner i stedet for.
Opskriften er fra kogebogen "Sunde Søde Sager" skrevet af madblogger og kogebogsforfatter Ditte Ingemann.