Galopkringle
Foto: Thomas Hergaard

Galopkringle - opskrift fra Hjemmet

Galopkringle

printer Print
plate (10 personer)

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 20 min.
Fryse-egnet
500 g (ca. 8 dl) mel
1 spsk bagepulver
2 tsk stødt kardemomme
175 g smør
125 g (ca. 1½ dl) sukker
2 æg (mellem)
2½ dl mælk
50 g hakket sukat
50 g hakket syltet appelsinskal
75 g rosiner
Endvidere:
æg til pensling
tesukker
25 g mandler (grofthakkede)

  1. Bland bagepulver og kardemomme i melet. Findél fedtstoffet heri. Tilsæt sukker, pisk æggene sammen og kom dem i sammen med mælken. Vend sukat, syltet appelsinskal og rosiner i – dejen er meget blød, det skal den være.
  2. Form en stor kringle på bagepapir lagt på bagepladen med to spiseskee. Du kan eventuelt tegne kringlefiguren op på bagepapiret først. Pensl med æg og drys med tesukker og hakkede mandler.
  3. Bag kringlen ved 200 grader i ca. 20 min. – eller til den er lysebrun. Servér galopkringlen, mens den er nybagt og lun.
  4. Variation: Galopstang med rabarber: Tilbered dejen som ovenfor. Lad 300 g fintsnittede rabarberstængler mørne med 175 g sukker. Læg halvdelen af dejen ud til en stang, kom rabarberne på dejen og læg resten af dejen over. Tryk til i kanten, så fyldet ikke siver for meget ud. Pensl og drys som på galopkringlen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dansk mad og Bageopskrifter