Hjemmelavet falafel
SPONSORERET indhold

Hjemmelavet falafel

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Falafler består af kikærter og er supersunde, så længe du undgår frituren og i stedet steger dem på en non-stick pande.

Af: Marie Steenberger Foto: Mikkel Adsbøl
21. nov. 2012 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

15 styk.
2 dåser kikærter, (840 g drænet vægt)
2 fed hvidløg
2 spsk tahin (sesampasta)
1 tsk spidskommen
skal af 1/2 citron
1 knivspids cayennepeber
1/2 dl hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1/2 dl sesam
1/4 dl olie
½ dl vand
1 spsk salt
½ tsk peber
2 spsk olivenolie til stegning.

Sådan gør du.

Hæld vandet fra kikærterne, og blend bønnerne grundigt sammen med alle ingredienserne. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis farsen er for tør. Lad farsen hvile i en halv time.

Form dellerne med melede hænder og steg dem forsigtigt i olie på panden.

Servér med klassisk mellemøstligt tilbehør som hummus, tomater, agurk og salat. Smager også skønt med hummus og arabisk fladbrød.

100 kcal pr. styk, 70 g.

Prøv også krydrede kikærter

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/