Hurtige, sprøde vafler
Foto: Thomas Hergaard, Peter Kam, Jesper Glyrskov og Jes Buusmann En nem og lækker opskrift på vafler uden æg.

Sprøde vafler

Hurtige, sprøde vafler - uden æg

Det er hurtigt at bage en portion sprøde vafler. Her får du en nem og lækker opskrift på vafler uden æg.

printer Print
clock Total: 30 minutter
plate Ca. 6 stk. vafler

Hurtige, sprøde vafler

Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet

200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 dl mælk
1 dl vand
100 g smør
Tilbehør: Syltetøj og flormelis

Sådan laver du hurtige, sprøde vafler

  1. Bland mel og bagepulver i en skål.
  2. Tilsæt mælk, vand og afkølet, smeltet smør.
  3. Varm vaffeljernet op. Pensl det med lidt smør, hvis det ikke har sliplet-belægning.
  4. Bag vaflerne og servér dem med syltetøj og flormelis.

Tip

Drys vaflerne med lidt sukker (stødt melis), lige når de tages af jernet. Det gør dem ekstra sprøde. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Vafler og Bageopskrifter