Smuk kage med lemonademousse
Foto: Martin Dyrløv Mums!

Smuk kage med lemonademousse

En lækker kage med mousse på toppen ser både indbydende ud og smager virkelig godt. Husk at bage kagen i god tid, da moussen skal have tid til at sætte sig.

printer Print
preparation Total: en time
plate 1 kage til 8 personer

Kage:

  • 50 g smør
  • 1 spsk. hvedemel
  • 3 æg
  • 90 g sukker
  • 90 g hvedemel (gerne kagemel)

Mousse:

  • 1 håndfuld mynteblade
  • 150 g sukker
  • 2 dl vand
  • 2 citroner (øko)
  • 3 lime (øko)
  • 4 blade husblas
  • 2 æg
  • 1/4 liter piskefløde

Citrongelé:

  • 3 blade husblas
  • 100 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1/2 dl citronsaft
  • gul pastafarve

Endvidere:

  • frisk mynte

Sådan gør du:

  1. Kage: Smelt smørret. Pensl en lille springform (20 cm) grundigt med smør, og drys med mel. Slå resten af melet ud af formen.
  2. Pisk æg og sukker tykt og luftigt med en håndmikser i 5-8 min. Sigt melet i , og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber. Vend resten af det smeltede smør i.
  3. Hæld dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 5 min., før den vendes ud på en rist. Afkøl, og del i 2.
  4. Mousse: Skyl og tør myntebladene, og kog dem med sukker og vand i 2 min. Sluk, og lad lagen trække i 10-15 min. Si lagen, og del den i 2 portioner á ca. 11/2 dl.
  5. Vask citrusfrugterne, riv skallen og pres saften (ca. 2 dl). Rør halvdelen af saften i den ene portion sukkerlage, og dryp den over de to kagebunde.
  6. Læg husblassen i blød i koldt vand. Knug vandet af husblassen, og smelt den med resten af citrussaften ved svag varme.
  7. Giv sukkerlagen et opkog. Slå æggene ud i en skål, og pisk den kogende sukkerlage i med en håndmikser. Pisk i ca. 5 min., til en let og luftig creme. Tilsæt de revne citrusskaller.
  8. Pisk fløden til blødt skum. Vend husblasblandingen og flødeskummet i æggecremen.
  9. Læg en kagebund på et fad, og læg en kagering (evt. foret med kagefolie eller bagepapir) omkring. Hæld moussen i, og sæt kagen i køleskabet i 30-45 min., til cremen begynder at stivne. Læg den anden kagebund ovenpå, og lad kagen stå koldt i mindst 3 timer.
  10. Citrongelé: Udblød husblassen i koldt vand. Kog sukker med vand, til det er opløst. Tag gryden af varmen, og tilsæt citronsaft. Knug vandet af husblassen, og smelt den i den lune citronlage.
  11. Tilsæt gul farve, og sæt på køl, til den er stivnet. Vend ud på et skærebræt, og hak den fint med en kniv.
  12. Servering: Tag kagering og kagefolie af kagen, og pynt den med hakket citrongelé og mynteblade.

Tip:

Du kan også springe geléen over og i stedet pynte kagen med sigtet flormelis.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bagning, Kage, Pinse, Citron og Bageopskrifter