Kalkunmedaljoner med græskarpuré og grønkålssalat
Foto: Thomas Hergaard

Kalkunmedaljoner med græskarpuré og grønkålssalat - opskrift fra Hjemmet

Kalkunmedaljoner med græskarpuré og grønkålssalat

Lækre kalkunmedaljer med grønt til

printer Print

Arbejdstid: 45 min.
Koge/stegetid: 20 min.
4 stk. (ca. 650 g) kalkunbryst i skiver
1 spsk smør
1 spsk olie
salt og friskkværnet peber
Græskarpuré:
1 lille græskar f.eks. butternut (ca. 400 g)
2-3 store (250 g skrællede) melede kartofler
1 dl tør æblecider eller hvidvin
1 dl piskefløde + evt. kogevand
1 knsp friskrevet muskatnød
knust sort peber
2-3 spsk parmesan (flager) eller 50 g emmentaler
Grønkålssalat:
1 liter friske grønkålsblade
2 spsk appelsinsaft
1 spsk jomfruolivenolie
50 g rosiner

  1. Brun kødet på en pande i gyldentbrunt smør og olie. Krydr med salt og peber. Steg kødet færdigt, ca. 4 min på hver side, ved middel varme.
  2. Græskarpuré: Skræl græskarret, skær det over og fjern kernerne. Kog stykker af græskar med kartofler i usaltet vand. Hæld kogevandet fra, men gem det i en skål.
  3. Mos græskar og kartofler med et piskeris eller blender. Tilsæt cider eller hvidvin, fløde, muskatnød og peber. Juster konsistensen til passende med kogevand. Smag til med salt. Drys med friskhøvlet parmesanost.
  4. Salat: Snit kålbladene meget fint. Tilsæt appelsinsaft, olivenolie og rosiner. Servér kalkunmedaljonerne med grønkålssalaten og græskarpuré, drys med parmesanost.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kalkun, Græskar og Hovedret