Kanelbrød
Foto: Maria P. Et nybagt kanelbrød med en god kop kaffe eller eftermiddagste til - det er lækkert!

Opskrift på kanelbrød

Kanelbrød

Kanelbrødet kan brækkes eller skæres i stykker, og det kan såmænd også ristes og spises med smør på de dage, hvor det skal være ekstra hyggeligt.

printer Print
plate Opskrift til 1 kanelbrød

Dej til kanelbrød:
1,5 dl sødmælk
1 dl kogende vand
25 g gær
80 g sukker
½ tsk salt
1 spsk kanel
1 vaniljestang, kornene heraf
1 æg
500 g hvedemel + lidt til udrulning

Desuden
120 g blødt smør i tern
120 g rørsukker
3 spsk stødt kanel
1 æg, sammenpisket
1 lille brødform

Sådan laver du kanelbrød

Bland kold mælk og varmt vand sammen, og tjek, at det er håndlunt. Rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt, kanel, vaniljepulver og æg, og rør godt sammen. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt den til sidst godt sammen. Sæt dejen til at hæve et lunt sted til dobbelt størrelse – det tager cirka 2 timer.

 

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et kvadrat på ca. 40 cm på begge sider. Rør blødt smør, sukker og kanel sammen, og fordel massen på den udrullede dej. Rul dejen sammen til en pølse omkring fyldet, og skær rullen i kanelsnegle på cirka 1 cm i tykkelse.

 

PRØV OGSÅ: Bløde og søde kanelsnegle

Beklæd en lille brødform med bagepapir. Stil bageformen op på den høje led, og "stak" kanelsneglene oven på hinanden. Når alle kanelsnegle er kommet på plads, kan du vende bageformen den almindelige vej. Læg et klæde over formen, og lad brødet efterhæve 30 min. Sæt ovnen på 200 grader. Pensl brødet med sammenpisket æg. Bag brødet i ca. 45 minutter.

 

Undervejs kan det være nødvendigt at lægge et stykke folie hen over brødet, så det ikke bliver for mørkt. Vend ud på en rist, og køl brødet lidt af – men ikke for længe, for det smager helt eminent godt, når det stadig er lidt lunt. Drik en god kop te til.

LAV OGSÅ: Mørk chokolademousse med blodappelsin

LAV OGSÅ: Chokoladetærte med peanuts

LAV OGSÅ: Créme caramel

Tip

Kanelbrødet kan lunes igen, hvis det først skal spises næste dag.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kanelbrød, Kage, Dessert og Bageopskrifter