Bløde og søde kanelsnegle
Disse små kanelsnegle er sprøde udenpå og dejligt snaskede indeni – og smager i øvrigt overdrevet godt! De kan hapses i en enkelt bid, men så har du også en smaddergod undskyldning for at spise to ... eller fem!
30 minisnegle
Ingredienser
- Gærdej til kanelsnegle:
 - 1 dl mælk
 - 20 g gær
 - 1 spsk sukker
 - ½ tsk kardemomme
 - ¼ tsk salt
 - 1 æg
 - 50 g blødt smør
 - 250 g hvedemel
 - Remonce til kanelsnegle:
 - 150 g blødt smør
 - 150 g brun farin
 - 2 spsk kanel
 - Desuden:
 - 1 æg (til pensling)
 - 75 g flormelis
 - 1-2 spsk vand
 
Sådan bager du kanelsnegle
- Lun mælken til den er lillefingervarm, og rør gæren ud i mælken. Rør, sukker, kardemomme og salt i, og dernæst æg. Smuldr smørret i melet, og rør det i. Ælt dejen, til den er blød og smidig (gerne i en røremaskine). Lad dejen hæve i ca. ½ time. Lav remonce imens.
 - Kom smør, brun farin og kanel i en skål, og pisk det let og luftigt.
 - Tril dejen til en aflang pølse, og rul den flad, så den er ca. 10-12 cm høj og ½ cm tyk. Smør remoncen ud i et jævnt lag, og rul dejen stramt sammen. Skær 1 cm tynde skiver af den, og læg sneglene i muffinsforme. Pensl sneglene med æg, og bag dem ved 200 grader i ca. 10 minutter. Lad dem køle af.
 - Rør flormelis og vand til glasur, og pynt de nybagte snegle med glasuren.
 
        
        
            PRØV OGSÅ: Kringle med æble