Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Bløde og søde kanelsnegle
Disse snegle må være verdens blødeste og lækreste kanelsnegle

Bløde og søde kanelsnegle

Disse små kanelsnegle er sprøde udenpå og dejligt snaskede indeni – og smager i øvrigt overdrevet godt! De kan hapses i en enkelt bid, men så har du også en smaddergod undskyldning for at spise to ... eller fem!

plate 30 minisnegle
printer Print

Gærdej til kanelsnegle:
1 dl mælk
20 g gær
1 spsk sukker
½ tsk kardemomme
¼ tsk salt
1 æg
50 g blødt smør
250 g hvedemel

Remonce til kanelsnegle:
150 g blødt smør
150 g brun farin
2 spsk kanel

Desuden:
1 æg (til pensling)
75 g flormelis
1-2 spsk vand

Sådan bager du kanelsnegle

Lun mælken til den er lillefingervarm, og rør gæren ud i mælken. Rør, sukker, kardemomme og salt i, og dernæst æg. Smuldr smørret i melet, og rør det i. Ælt dejen, til den er blød og smidig (gerne i en røremaskine). Lad dejen hæve i ca. ½ time. Lav remonce imens.

 

Kom smør, brun farin og kanel i en skål, og pisk det let og luftigt.

 

Tril dejen til en aflang pølse, og rul den flad, så den er ca. 10-12 cm høj og ½ cm tyk. Smør remoncen ud i et jævnt lag, og rul dejen stramt sammen. Skær 1 cm tynde skiver af den, og læg sneglene i muffinsforme. Pensl sneglene med æg, og bag dem ved 200 grader i ca. 10 minutter. Lad dem køle af.

 

Rør flormelis og vand til glasur, og pynt de nybagte snegle med glasuren.

 

PRØV OGSÅ: Kringle med æble 

Tip!

 

Når du bager kanelsnegle i muffinsforme, holder formene på remoncen og gør sneglene ekstra snaskede. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kanelsnegle, Kage og Dessert