Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

koldhævede glutenfri havreboller
Foto: Martin Dyrløv Nyd de lækre glutenfri boller til morgenmad og til sandwich i madpakken.

Glutenfri boller koldhævede

Koldhævede glutenfri havreboller

Bollerne er glutenfri, og ganske nemme at lave. Du kan selv lave havremel ved at male glutenfri havregryn meget fint i en foodprocessor. Nyd bollerne til morgenmad og til sandwich i madpakken.

25 minutter
Print
6-9 boller

Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: mindst 12 timer
Bagetid: 25 min.
Fryseegnet

Dej:
5 dl vand
5 spsk. loppefrøskaller (se tip)
10 g gær
200 g glutenfri havremel eller glutenfri havregryn
125 g boghvedemel
50 g havregryn
1 spsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. honning
1½ tsk. groft salt
Pynt:
25 g havregryn og evt. lidt blandede frø og kerner

Sådan bager du koldhævede glutenfri boller

1. Pisk vand og loppefrøskaller godt sammen, og lad det stå i 5 min., til det bliver geléagtigt.

2. Smuldr gæren ud i væsken, og tilsæt resten af ingredienserne. Rør det sammen til en blød dej; den skal ikke være flydende – tilsæt evt. mere havremel og boghvedemel. Dæk skålen med film, og sæt dejen i køleskabet til næste dag.

3. Tag dejen ud af køleskabet, og varm ovnen op til 225 grader varmluft.

4. Hæld havregryn (og evt. frø og kerner) i en skål, og læg et stykke bagepapir på en bageplade. Form 6-9 boller med våde hænder eller skeer, vend dem i havregryn, og læg dem på bagepladen.

5. Sæt pladen midt i ovnen i 10 min. Skru ned til 200 grader varmluft, og bag bollerne færdige i 15-20 min. Tjek om bollerne er gennembagte: Det skal lyde hult, når du banker under dem, og centrumstemperaturen skal være 98 grader.

6. Sæt bollerne til afkøling på en rist.

TIP

Du kan købe loppefrøskaller i helsekostbutikker eller finde dem på helsekosthylden i supermarkedet.

De har et højt fiberindhold og en evne til at binde vand.

Det er den egenskab, der udnyttes, når man bruger dem i glutenfrit bagværk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boller, Glutenfri og Bageopskrifter