Krydret indisk linsesuppe på flækærter
SPONSORERET indhold

Krydret indisk linsesuppe på flækærter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Dejlig sund og nærende suppe med masser af knald på smagen.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
12. okt. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
Total: 45 min

Ingredienser

4 spsk neutral olie
½ tsk hele korianderfrø
½ tsk sennepsfrø
3-4 karryblade
1 tsk gurkemeje
1 stort løg, mellemfint hakket
2 store tomater
3 dl gule flækærter
1,5 l hønsebouillon
salt og peber
citronsaft
tilbehør:
evt. cremefraiche
grofthakket koriander

Sådan gør du

Varm olien op i en gryde, og svits krydderierne ved medium varme, indtil de begynder at lugte kraftigere.

Tilsæt løgene, og lad dem svitse med nogle minutter, de må ikke brune, men skal blive bløde og gennemsigtige.

Skær tomaterne i tern, og tilsæt til løg-krydderiblandingen, skru op for varmen, og steg et minuts tid.

Tilsæt flækærter og hønsebouillon, og lad suppen koge i ca. 40 min, evt. længere, hvis du ønsker at flækærterne skal være helt udkogte.

Alternativt kan du anvende røde linser, hvilket giver en lidt anden smag, som dog ligner flækærternes, men halverer kogetiden.

Anret suppen med de let udkogte flækærter, eller blend den, hvis du ønsker en blødere suppe.

Smag til med salt, peber og citronsaft, og servér med kold cremefraiche eller drænet yoghurt og frisk koriander.

LÆS OGSÅ: Blåmuslinger med æbler og jordskokker