Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Laks med klementiner og fennikel
Foto: Martin Dyrløv

Laks med klementiner og fennikel - opskrift fra Hjemmet

Laks med klementiner og fennikel

Man kan let give hverdagsretter et julet twist med f.eks. varme krydderier, typiske decembergrøntsager eller frugter. Her gælder det laks med et strejf af jul.

30 minutter
Print
4 personer

Arbejdstid: 30 min.
Stege-/bagetid: 30 min.
4 stykker laksefilet (uden skind, i alt 500-600 g)
2 spsk. citronsaft
2 spsk. farin
1 spsk. grov sennep
1 spsk. fennikelfrø
1 tsk. salt
friskkværnet sort peber
Grøntsager:
2 store fennikel
4 klementiner (øko)
2 håndfulde frisk timian
2 spsk. olivenolie
2 tsk. ahornsirup (eller honning)
salt og peber
Tilbehør: ovnkartofler (eller brød)

Sådan laver du ovnbagt laks med klementiner

  1. Tænd ovnen på 220 grader.
  2. Rør citronsaft, farin og sennep sammen med krydderierne, og vend laksestykkerne i marinaden.
  3. Grøntsager: Vask fennikelknolden, halvér den, og skær stokken ud. Skær knolden i både.
  4. Vask klementinerne, og skær dem i 1 cm tykke skiver.
  5. Skyl timianen grundigt, og hak den fint.

    PRØV OGSÅ: Ovnbagt laks med hollandaisesovs og bønner

  6. Bland fennikel og klementiner med timian, olie, ahornsirup, salt og peber, og bred dem ud i en bradepande med bagepapir. Sæt fadet i ovnen i 20 min.
  7. Vend rundt i grøntsagerne, læg laksestykkerne ovenpå, og sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 10 min.
  8. Servér direkte fra fadet med kartofler.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Fisk, Laks og Hovedret