Linsedip

Foto: Anders Schønnemann Linsedip

Linsedip

Linsedip

Det er en ordentlig portion – men denne dip kan man nærmest heller ikke få nok af. Du kan sagtens lave ½ portion, men dippen holder sig i 2 dage i køleskab, og kan erstatte falafler eller andet i en wrap eller et pitabrød. Du kan sagtens lave dippen uden yoghurt, hvis du ikke spiser mælkeprodukter.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4-8 Person(er)
Ingredienser

2 auberginer
2 røde peberfrugter
3 fed hvidløg
1 løg
1 dl røde linser
1-2 tsk harissa (f.eks. fra Al Fez)
3 spsk tyk yoghurt
salt
lidt olivenolie
½ citron, saft herfra
lidt røget paprika

Chips:
3 pitabrød
lidt olivenolie
salt

Sådan gør du

Prik auberginerne med en spids gaffel, og bag auberginer, peberfrugter, hvidløg og løg (begge dele med skal på) i en 220 grader varm ovn i ca. 15-20 min. Kog imens linserne helt møre i usaltet vand. Det tager ca. 15-20 min. Dryp dem af, og lad dem køle en smule.

Kom peberfrugterne i fryseposer, og luk dem. Lad dem køle lidt. Åben posen, og pil skindet af dem (hvis du ikke kan få det fuldstændigt af, er det o.k.). Flæk dem, og skrab kernerne ud. Flæk auberginerne, og skrab kødet ud. Kassér skrællen.

Pil hvidløg og løg. Blend peberfrugt, auberginekød, løg og hvidløg sammen med harissa og linser. Lad det hele køle. Rør den afkølede puré med yoghurt, og smag til med salt og citronsaft.

Anret dippen med lidt olivenolie, og drys med lidt paprika lige inden servering.

Skær imens pitabrødene i trekanter, og dryp dem med olivenolie og salt. Bag dem sprøde i den varme ovn i 5-7 min. Servér dippen med sprøde chips og evt. sprøde grøntsager.

PRØV OGSÅ: Sort bønne-dip

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Linser og Dip

610x200_woordy_knap2.jpeg