Madpandekager i fad med spinat og ricotta
Foto: Betina Hastoft Prøv en anderledes version af madpandekager, nemlig i et fad.

Madpandekager i fad med spinat og ricotta

Nem aftensmad: Lækre madpandekager i fad, der kan forberedes dagen inden.

printer Print
plate 6 personer

Pandekagedej:

250 g hvedemel
2 æg
2 spsk. olivenolie
salt og peber
2½ dl sødmælk
2 dl vand
olie til stegning

Fyld og sovs:

500 g babyspinat
250 g ricotta
2 æg
100 g revet parmesan
salt og peber
250 g mosede tomater ( Il Fornaio)
3 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamico
2 spsk. tørret oregano
salt og peber
125 g frisk mozzarella

Sådan gør du

  1. Kom mel i en skål. Tilsæt æg, olie, salt, peber, mælk og vand. Pisk til en ensartet dej. Lad dejen hvile i 30 min.
  2. Opvarm olie på en pande, og bag pandekagerne, til de er gyldne på hver side.
  3. Skyl, og damp spinaten på en tør pande. Pres væden fra den dampede spinat i et dørslag. Hak spinaten. Bland hakket spinat sammen med ricotta, æg og revet parmesan. Krydr med salt og peber.
  4. Tænd ovnen på 180 gr. Fordel spinatfyldet i pandekagerne, og rul dem sammen. Læg pandekagerullerne i et ovnfast fad.
  5. Rør mosede tomater sammen med 2 spsk. olivenolie, balsamico og 1 spsk. tørret oregano. Krydr med salt og peber.
  6. Fordel tomatsovsen over pandekagerne. Smuldr mozzarella over, og krydr med 1 spsk. oregano. Dryp med 1 spsk. olivenolie.
  7. Sæt fadet i oven, og gratiner i 20 minutter. Server en god grøn salat til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Madpandekager, Aftensmad, Nem aftensmad og Hovedret