Marcipankrans
SPONSORERET indhold

Marcipankrans

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den klippede krans er fyldt med marcipan og marmelade. Jeg har brugt en færdigkøbt havtornmarmelade, men vælg din egen favorit.

Af: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun Foto: Martin Dyrløv og Kim Holthe
12. apr. 2016 | Opskrift | Hjemmet
1 krans, 16-18 stykker

Ingredienser

Dej:
125 g smør
2½ dl mælk
25 g gær
1 æg
2 spsk. sukker
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. salt
ca. 500 g hvedemel
Fyld:
350 g havtornmarmelade (eller abrikos/appelsin)
250 g marcipan
Pynt:
1 æg
1 knsp. salt
50 g mandelflager

  1. Smelt smørret, tilsæt mælk, og lad det blive lunt (maks. 37 grader).
  2. Hæld blandingen i en skål, og smuldr gæren i væsken. Tilsæt æg, sukker, kardemomme og salt, og rør melet i (hold lidt tilbage). Ælt dejen blank og smidig – gerne på maskine. Lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
  3. Vend dejen ud på et mel-drysset bord, og rul den ud til et stort firkantet stykke (ca. 40x60 cm).
  4. Smør marmeladen på dejen – helt ud til kanterne. Riv marcipanen groft over marmeladen, og rul dejen sammen som en roulade fra den lange side.
  5. Form rouladen til en krans på en bageplade med bagepapir, og skær enderne til på skrå, så de passer sammen.
  6. Klip eller skær lodrette snit i rouladen med 3-4 cm’s mellemrum (se foto), og fold snittene ud skiftevis til den ene og den anden side. Lad kransen hæve tildækket i ca. 30 min.
  7. Pisk ægget sammen med salt, og si det. Pensl kransen med æg, og drys med mandelflager.
  8. Bag kransen i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25 min. Afkøl på en bagerist.