Marmorkage med appelsin og nutella
Foto: Betina Hastoft Find opskriften på den lækre kage her.

Marmorkage med appelsin og nutella

En skøn og saftig marmorkage med et strejf af appelsin, der er perfekt til en hyggestund med en god kop eftermiddagskaffe.

printer Print
plate 10 personer

200 g blødt smør
150 g sukker
3 æg
2 tsk. revet, usprøjtet appelsinskal
225 g hvedemel
¾ tsk. bagepulver
1 dl mælk
75 g nutella
2 spsk. kakao

Til formen:
Lidt blødt smør og ca. 4 spsk. rasp

Sådan gør du

  1. Rør smør og sukker sammen, gerne med en håndmixer. Tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt appelsinskal.
  2. Vend hvedemelet blandet med bagepulver i sammen med mælk. Tag halvdelen af dejen over i en anden skål, og rør nutella og kakao i.
  3. Smør en bageform f.eks. en stor brødform (ca. 10 x 30 cm) med blødt smør. Drys med rasp. Hæld løs rasp ud af formen. Du kan også vælge at fore formen med bagepapir. Kom først halvdelen af den mørke dej, herefter den lyse dej i. Og herefter resten af den mørke dej.
  4. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 45 min. på anden nederste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nutella, Kage, Marmorkage og Bageopskrifter