
SPONSORERET indhold
Medaljer med pistacie og hindbær
En klassisk medalje med dejlig knas fra pistacienødder
8 stk.
Ingredienser
Mørdej:
100 g smør
125 g hvedemel
50 g flormelis korn af ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme
Desuden:
1 portion glasur
4-5 spsk. hakkede, usaltede pistacienødder
1 portion vaniljecreme
1 dl hindbærmarmelade
Glasur:
3 dl flormelis
2 spsk. past. æggehvide eller kogende vand
Vaniljecreme:
1½ dl mælk
2 æggeblommer, evt. past.
½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. sukker
2 tsk. majsstivelse
1½ dl piskefløde
Sådan gør du
- Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme.
- Pak dejen i husholdningsplastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min
- Rul dejen ud i ca. ¼ cm’s tykkelse. Udstik 16 tern på 6 cm x 6 cm. Læg dem på bagepapir på en bageplade.
- Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne.
- Smør glasur på de 8 af kagerne. Drys med pistacienødder.
- Fordel kagecreme og hindbærmarmelade på 8 kagebunde, og læg toppene over.
Vaniljecreme:
- Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op ca. 1 min.
- Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen.
- Pisk fløden til skum, og vend det i den kolde creme.
Tip
Du kan udskifte hindbærmarmelade med lemon curd, som kan købes i glas i større supermarkeder.