
Mageløse mokka-eclairs - mums!
Eclairs er små vandbakkelser fyldt med skøn creme. Prøv denne opskrift på fine eclairs, der er fyldt med den lækreste mokkacreme.
plate
12 stk.
Ingredienser
Vandbakkelser:
- 1½ dl vand
- 75 g smør
- 1 knsp. salt
- 1 spsk. sukker
- 90 g hvedemel
- 2 æg
Mokkacreme:
- 2 blade husblas
- 2½ dl mælk
- 4 æggeblommer
- 1 stang vanilje
- 3 spsk. sukker
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 spsk. instant kaffe
- 1 spsk. kogende vand
- 1 dl piskefløde
Pynt:
- 3 dl flormelis
- 3 spsk. stærk kaffe
- 1½ dl piskefløde
- 3-4 spsk. hakket mørk chokolade
Sådan gør du:
- Vandbakkelser: Kog vand og smør sammen i en gryde med salt og sukker. Rør hvedemelet i, og pisk, til dejen slipper gryden. Tag gryden fra varmen. Køl lidt af.
- Pisk æggene i lidt efter lidt med en håndmikser. Dejen må ikke flyde ud på pladen, så hold evt. lidt æg tilbage.
- Sæt dejen på bagepapir på en plade med en sprøjtepose med stor stjernetylle i 8 cm lange og 3 cm brede kager. Bag dem ved 225 gr. i 15-20 min. Afkøl kagerne.
- Mokkacreme: Udblød husblassen i koldt vand i 10 min. Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde. Bring cremen til kogepunktet under omrøring.
- Lad cremen småboble ca. 1 min., mens der røres. Tag den fra varmen. Knug vandet af husblasbladene. Tilsæt i den varme creme, og rør, til de er smeltet.
- Udrør kaffepulveret i kogende vand, rør det i cremen. Hæld cremen i en skål, og drys med lidt sukker. Køl af i køleskab.
- Pisk fløden til skum. Pisk cremen igennem med håndmikseren. Vend flødeskummet i. Fyld kagerne med mokkacremen.
- Pynt: Rør flormelis med kaffen til en tyk glasur. Pynt kagerne med glasur, flødeskum og mørk chokolade.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Flødeskumskager, Kaffe og Bageopskrifter
Få vores NYHEDSBREV: