Opskrift på Mørbradgryde med sennepssovs
SPONSORERET indhold

Mørbradgryde med sennepssovs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne mørbradgryde er tilberedt med en lys sovs smagt til med vineddike, sennep og kapers, og rundet af med fløde.

Af: Katrine Klinken Foto: Line Thit Klein
07. feb. 2017 | Opskrift
Mørbradgryde med sennepssovs til 2 personer | Total: 45 min

Ingredienser

250-300 g svinemørbrad
15 g smør eller 1 spsk. olivenolie
2 skalotteløg
1-2 fed hvidløg
2 porrer
1 spsk. lys vineddike
2 dl bouillon
1 dl piskefløde
evt. majsstivelse eller sovsejævner
1-2 spsk. saltede kapers
2-3 tsk. dijonsennep
salt og peber
Tilbehør:
hakket persille, kartofler, kartoffelmos, ris, korn
eller pasta

Sådan laver du mørbradgryde med sennepssovs

1. PIL skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Rens porrerne, og skær dem i skiver på skrå.

2. SKÆR den afpudsede mørbrad i skiver, og krydr dem med salt og peber. Brun dem i en dyb pande eller stegegryde med smør eller olie.

3. TAG kødet op, og steg skalotteløg og porrer bløde i panden. Tilsæt hvidløg, og steg i 1 min. Tilsæt vineddike, og kog det ind. Tilsæt bouillon, og giv det et
opkog. Tilsæt fløde, og kog sovsen igennem til passende konsistens. Jævn evt. med majsstivelse eller sovsejævner.

4.  SKYL de saltede kapers, og dryp dem godt af. Vend dem i sovsen, og smag til med sennep, salt og peber.

5. LÆG kødet tilbage i sovsen, og varm retten igennem.

6. SERVÉR mørbradgryden med et drys hakket persille og det valgte tilbehør.