Oksekødsragout med lakrids, anis og mos
SPONSORERET indhold

Oksekødsragout med lakrids, anis og mos

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
17. mar. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(4-5 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Stege/kogetid: ca. 55 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
800 g oksekød (f.eks. tykkam eller culotte i tern)
2 spsk olivenolie
250 g skalotteløg (pillede, halve)
2 spsk hvedemel
4 hele lakridsrødder
2 stjerneanis
1 tsk sezchuanpeber (eller knust sort peber)
1 appelsin (skiver)
2 dl appelsinsaft
4-5 fed hvidløg (hele)
2 dl vand
1 spsk groft salt
1 spsk lakridsrodspulver (ca. 10 g)
Kartoffel-pastinak-mos:
500 g kartofler (skrællede, melede)
500 g pastinakker (skrællede, i stykker)
1 dl piskefløde
ca. 3 dl kogevand
salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
kogte grønne bønner

  1. Brun kødet på alle sider i varm olie i en stegegryde. Skru lidt ned for varmen, tilsæt løg og lad dem blive klare.
  2. Drys med mel og lad det suge fedtstoffet. Tilsæt derefter lakridsrødder, stjerneanis, peber, appelsinskiver, appelsinsaft, hvidløg og vand og krydr med salt.
  3. Lad retten simre under låg ca. 45 min., til kødet er mørt. Smag til med salt, peber og lakridspulver.
  4. Kartoffel-pastinak-mos: Kog kartofler og pastinakker møre i vand uden salt. Hæld kogevandet fra, men gem lidt. Mos kartofler og pastinak med et piskeris. Tilsæt piskefløde og derefter kogevand til passende blød konsistens. Smag til med salt og peber.
  5. Servér oksekødsragouten med mos og bønner.