Ovnbagte berlinere med æble og appelsin
SPONSORERET indhold

Ovnbagte berlinere med æble og appelsin

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Klassiske berlinere koges normalt i fritureolie, men du kan også bage dem i ovnen. Kagerne bliver lækre og luftige, og er et hit blandt store og små slikmunde. Og så er de lettere at bage, end du tror.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
05. okt. 2020 | Opskrift | Hjemmet
10-12 stk. | Total: 3 timer, 45 min | Arbejdstid: 15 min

Ingredienser

Dej:

  • 25 g smør
  • 2 dl kærnemælk
  • 15 g gær
  • 1 æg
  • 75 g sukker
  • ½ tsk. salt
  • ca. 425 g hvedemel

Fyld:

  • 1 appelsin (øko)
  • 50 g sukker
  • 3 spsk. sirup
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 æbler

Pynt:

  • 50 g smeltet smør
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. stødt kanel

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret, og bland det med kærnemælk. Rør gæren ud i væsken (maks. 37 grader varmt), og tilsæt æg, sukker og salt. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen glat og smidig i 5-6 min. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1½ time.
  2. Riv appelsinskallen fint, og pres saften (ca. 1¼ dl). Kom det i en gryde med sukker, sirup og kanel, og kog det i 5 min.
  3. Skræl og udkern æblerne, og skær dem i små terninger. Kog dem i appelsinlagen i 10-12 min., til lagen bliver sirupsagtig og lægger sig omkring æblestykkerne. Afkøl.
  4. Ælt dejen let igennem, og rul den ud på et meldrysset bord i ca. ½ cm's tykkelse. Udstik i cirkler cirkler (10-12 cm). Saml dejresterne, rul ud igen, og udstik i cirkler.
  5. Læg ca. 1 spsk. æblefyld på hver dejcirkel, og saml dejen omkring fyldet. Knib samlingerne sammen, form til boller, og læg dem med samlingerne nedad på en bageplade med bagepapir. Lad berlinerne hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
  6. Varm ovnen op til 200 grader, og bag dem midt i ovnen i ca. 15 min., til de er gyldne og gennembagte. Smelt smørret, og bland sukker og kanel. Pensl berlinerne med smeltet smør, og dyp dem i kanelsukker straks de kommer ud af ovnen. Afkøl på en rist.

Anbefalet til dig