Rabarbertrifli med orangesmag
SPONSORERET indhold

Rabarbertrifli med orangesmag

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tør du prøve denne lækre rabarbertrifli med et snert af orangesmag?

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
20. maj. 2016 | Opskrift | Hendes Verden
4-6 personer

Ingredienser

Rabarbertrifli med orangesmag


350 g rabarber
½ dl vand
150 g sukker
2 tsk. reven usprøjtet
appelsinskal


Desuden:
12 makroner
½ dl Grand Marnier eller appelsinsaft


Creme:
1 stang vanilje
2 æggeblommer
3 spsk. sukker
3 dl fløde
1 spsk. majsstivelse


Pynt:
flødeskum

  1. Skær rabarberne i 1 cm tykke skiver. Kom dem i en gryde med vand, sukker og appelsinskal. Kog dem langsomt op. Når rabarberne er møre, kommes kompotten i en skål, der kan tåle varme, og afkøles.
  2. Knus makronerne groft, og fordel dem i 6 dessertglas. Dryp med Grand Marnier.
  3. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pisk æggeblommer og vaniljekorn sammen med sukkeret i en lille gryde. Rør fløden og majsstivelsen i. Kog cremen op, til den bobler, mens der hele tiden røres. Lad det småboble ca. 1 min., mens der hele tiden røres. Kom cremen i en skål, og drys med lidt sukker. Afkøl cremen.
  4. Kom rabarberkompot og creme over makronerne. Pynt med flødeskum.