Sund rejecocktail
En sund version af en gammel klassiker.
Ingredienser
200 g perlebyg/perlerug
3 spsk olivenolie
2–3 spsk citronsaft
1 fed knust hvidløg
salt og groftkværnet peber
1 dl fintskåret estragon, persille,
dild og kørvel
1 agurk
150 g snittede grønne asparges
125 g snittede sugarsnaps
50 g feldsalat
250 g store rejer.
Grønne tapenadebrød:
4 skiver fuldkornsbrød
4 spsk grøn tapenade.
Sådan gør du:
1. Kog perlebyg eller -rug efter anvisningen på pakningen, afdryp og rør den med olivenolie, citronsaft og knust hvidløg samt salt og peber.
2. Afkøl og rør krydderurterne i. Skræl, flæk, udkern og skær agurken i lidt grove stykker, vend dem i salaten med asparges, sugarsnaps og feldsalat og server salaten med rejer på toppen og grønne tapenadebrød.
3. Rist brødskiverne, skær dem i stænger, smør dem med tapenade og server i salaten.
Energi pr. person: 660 kcal, fedt 29%, protein 17%, kulhydrat 54%.