Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Risalamande
Foto: Thomas Hergaard Den klassiske dessert til juleaften.

Risalamande

Skøn opskrift på den helt klassiske dessert til juleaften - risalamande med varm kirsebærsauce.

(2 pers.)
Print

Arbejdstid: 30 min.
Ikke fryse-egnet

1 portion risengrød
(kogt af 1⁄2 liter mælk og 75 g grødris)
2-3 spsk sukker
kornene af 1⁄2 stang vanilje
2 spsk lys portvin (evt.)
25 g mandler (smuttede og grofthakkede)
2 ½ dl piskefløde

Tilbehør:
kirsebærsovs

Sådan laver du risalamande

  1. Rør den kolde risengrød med sukker og vaniljekorn og tilsæt lidt portvin. Bland de grofthakkede mandler i – men husk, der skal være en hel mandel. Pisk fløden til skum og vend den i.
  2. Fordél desserten i portionsglas og servér med kold eller lun kirsebærsovs.

TIP

Risalamanden kan tilsættes lidt sherry for at forstærke smagen af mandler. Du kan også komme lidt citronskal i, hvis du vil have smagen mere syrlig.

Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad og Risalamande