Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på risotto med rødkål og pancetta
Foto: Line Thit Klein Risotto med rødkål og pancetta

Opskrift på risotto med rødkål og pancetta

Risotto med rødkål og pancetta

Risottoen får en smuk farve af rødkålen. Husk at spise den med det samme.

30 minutter
Print
Risotto med rødkål og pancetta til 4 personer

200 g pancetta eller bacon i tern
1 lille løg
1 fed hvidløg
300 g rødkål (mindre end et kvart kålhoved)
3 dl risottoris, f.eks. arborio
1 spsk balsamico eddike
8-10 dl hønsefond/bouillon
100 g friskrevet parmesan eller grana
salt og sort peber

Sådan laver du risotto

1. Varm hønsefond op i en lille gryde. Pil og hak løget og hak hvidløg fint. Snit kålen så fint som muligt.

2. Steg tern af pancetta eller bacon sprøde i en sauterpande – du behøver ikke tilsætte fedt. Lad dem stege i omkring 5 min. Tag halvdelen fra til servering og kom så løg, hvidløg og kål ved. Steg videre mens du vender det rundt, 5 min ved middel varme.

3. Kom risene i og lad dem stege med i et par minutter. Tilsæt balsamicoen og rør det ud i risene. Tilsæt nu fond lidt ad gangen. Start med ca. 2 dl. Lad risene absorbere væsken, inden du tilsætter nyt. Sørg for at røre jævnligt. Fortsæt på denne måde med 1 dl væske ad gangen til risene er møre, men stadig har lidt bid i midten. Det tager ca. 15 min. Smag på risene undervejs.

4. Sluk for varmen, tilsæt revet parmesan og rør det ud i risottoen. Kværn med sort peber og smag, om der skal salt i (husk at både din fond og bacon kan være meget salte). Servér med lidt bacontern over og spis med det samme.

Tip

Det er nemt at lave risotto, men det kræver at du giver retten opmærksomhed. Bliv i køkkenet mens retten simrer og spis den med det samme – den bliver ikke god af at stå.

Se, hvad vi ellers skriver om: Risotto, Risretter, Italiensk mad, Rødkål, Kål og Hovedret