Rosmarinkylling med rabarber-chutney
Rabarber og kylling er et klassisk match, hvor den syrlige smag passer godt til kyllingens lette smag.
Ingredienser
4-6 kyllingelår
olivenolie
salt, peber
2 kviste rosmarin, hakket
400 g rabarber
1 løg
2 spsk olivenolie
1 spsk revet ingefær
1 fed finthakket hvidløg
½ tsk finthakket chili eller lidt tørret knust chili
75 g rørsukker
1 tsk karry
½ tsk lyse sennepsfrø
½ dl vand
Tilbehør: kogte kartofler og grøn salat
Sådan laver du kylling med rosmarin
Smør kyllingelårene ind i olivenolie og krydr dem med salt, peber og frisk rosmarin. Steg lårene i ovnen 40-45 min ved 200 grader til der er gennemstegte og skindet er sprødt.
Snit rabarberne i små stykker og pil og snit løget i små tern. Steg løg ved svag varme i en gryde med olivenolie til det er mørt. Tilsæt 300 g rabarber, ingefær, hvidløg, chili, rørsukker, karry, sennepsfrø og vand og lad det simre ca. 10 min. Tilsæt de sidste 100 g af rabarberne og lad det koge fortsat 4-5 min. På den måde kommer der mere struktur i din chutney.
Server de stegte kyllingelår med rabarber-chutney, kogte, nye kartofler og salat – evt. med 'mormordressing' (fløde, eddike og sukker).
Se også opskrift på Klassisk kærnemælkskoldskål.