Sådan laver du rød karrysuppe med kylling
SPONSORERET indhold

Sådan laver du rød karrysuppe med kylling

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Helle Brønnum Carlsen og Louise Beck BrønnumJepser glyrskov. Foto: Jepser glyrskov.
29. apr. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
2

Ingredienser

1 spsk rød koncentreret curry
5 kaffir-limeblade (frosne eller
tørrede)
1 dåse kokosmælk
4 dl kyllingbouillon eller vand
1 bundt frisk koriander
1 spsk fiskesovs
½ spsk sukker
1 lime
1 kyllingebryst eller -rester
1 løg
1 gulerod
¼ kålhoved snittet i strimler
1 dåse bambusskud
olie (jordnøddeolie)

Sådan laver du rød karrysuppe med kylling

Varm en stor gryde op. Kom lidt olie i bunden. Tilsæt den røde karrypasta, kaffirlimebladene og 1 spsk af kokosmælken, og rør den røde karry ud i dette.

Efter 1 minut tilsættes resten af kokosmælken, bouillonen og halvdelen af korianderen med stilke. Lad det småsimre. Bland fiskesovs, sukker og limesaft fra en halv lime. Skær kyllingen ud i tynde skiver, og på et andet bræt snittes løg i både, gulerødder i skrå skiver samt kål i strimler. Hæld vandet fra bambusskuddene. Varm en ny wok op, og kom olie ved. Kom løgene i. Efter 30 sekunder kommes kyllingen i. Når overfladen har taget farve, tilsættes gule-rødder og bambusskud samt fiskesovs, sukker og limeblandingen. Efter 2 minutter tages wokken af varmen, og kålen vendes i.

Hæld den kogende røde kokossuppe i, og smag til med soja, lime, fiskesovs og sukker. Hæld i en skål, og server med frisk koriander på.

PRØV OGSÅ: Karrysuppe med kylling