Karrysuppe opskrift
SPONSORERET indhold

Karrysuppe med kylling

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
24. sep. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
3

Ingredienser

Karrysuppe med kylling

 

1 løg
2 gulerødder
1 bagekartoffel
1½ spsk olivenolie
1-1½ spsk karry (mellemstærk)
1 fed hvidløg, finthakket
1 l hønsebouillon eller vand

2 kyllingebryster, skåret i små tern
2 stængler bladselleri, snittet i tynde skiver
2 gulerødder, snittet i strimler
1 porre, snittet i skiver
½ dåse kokosmælk
1½ spsk ingefær, fintrevet
salt og peber
1 spsk citronsaft
evt. lidt ekstra revet ingefær
3 spsk persille, grofthakket.

Tilbehør: Brød eller kogte ris

Sådan gør du

Pil og snit løget i små tern. Skræl og skær gulerødder og bagekartoffel i mindre stykker.

Opvarm en gryde med olivenolie og steg løgene møre ved svag varme nogle minutter, tilsæt karry, hvidløg og rist fortsat 1-2 min. Kom gulerødder og bagekartoffel i gryden sammen med hønsebouillon eller vand og læg låg på gryden. Kog suppen i ca. 20-25 min, indtil grøntsagerne er møre. Blend herefter suppen, så den får en jævn konsistens. Hæld suppen tilbage i gryden.
Tilsæt kylling skåret i tern, bladselleri, gulerødder, porre, kokosmælk og ingefær og kog suppen ca. 8 min. til kyllingekødet er færdigtilberedt og grøntsagerne er møre med let bid. Smag på suppen og krydr med salt, peber, lidt citronsaft og evt. lidt ekstra revet ingefær.

Servér karrysuppen med et drys persille og spis brød til.

Tid: 30-35 min.