Saftig kalkunsteg

Saftig kalkunsteg - opskrift fra Hjemmet

Saftig kalkunsteg

Hemmeligheden bag en saftig kalkunsteg er at marinere den i en krydret saltlage 1-2 døgn før stegningen.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 8-10 personer

Arbejdstid: 1½ time
Kryddersaltning: 1-2 døgn
Koge/stegetid: 2½ time
1 kalkun (4-5 kg)
½-¾ l bouillon
Saltlage:
4 l vand
2 dl farin eller sukker
2 dl groft salt
2 spsk hel sort peber
1 håndfuld friske krydderurter (oregano, rosmarin, salvie og timian)
Fyld:
1 håndfuld friske krydderurter (oregano, rosmarin, salvie og timian)
½ kg suppeurter
Endvidere:
75 g smør
sovsejævner
evt. 1 dl fløde
salt og peber

  1. Giv ingredienserne til saltlagen et opkog, skru ned og lad det simre 10 min. Si lagen over i en skål til afkøling.
  2. Læg den rensede kalkun i en stor plastpose i en spand/gryde. Hæld den kolde lage ved kalkunen (den skal være helt dækket) og luk posen. Stil det koldt (max 5 grader) i 1-2 døgn.
  3. Tag kalkunen op af lagen, skyl den og dup den tør med køkkenrulle. Læg den i en bradepande og fyld den løst med skyllede krydderurter og rensede urter. Smør kalkunen med smør over det hele. Sæt bradepanden i den nederste rille i en 250 grader varm ovn og lad fuglen brune 20-30 min.
  4. Tag bradepanden ud og skru ned til 175 grader. Dæk kalkunens brystparti med et dobbelt stykke stanniol penslet med olie. Sæt kalkunen tilbage i ovnen, hæld bouillon ved og lad den stege færdig ca. 1½ time. Brug evt. et stegetermometer – brystkødet skal være 76 grader. Tag bradepanden ud af ovnen og pak kalkunen løst ind i stanniol.
  5. Si skyen over i en gryde og kog den igennem. Jævn med sovsejævner, rund evt. af med fløde og smag til med salt og peber.
  6. Server med kogte eller smørristede kartofler og f.eks. waldorfsalat.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Amerikansk mad og Hovedret