salat

Salat med bresaola og ærtevinaigrette

Salat med bresaola og ærtevinaigrette

Fantastisk salat opskrift

printer Print

Salat med bresaola og ærtevinaigrette

1 lille bundt dild
1 lille bundt kørvel
1 potte brøndkarse
100 g rød sennepssalat
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 spsk hvidvinseddike
Salt og peber
150 g bresaola
50 g pecorino i flager
1 dl friskbælgede ærter

Ærtevinaigrette:
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk flydende honnning
3 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 spsk finthakket bananskalotteløg
1 dl frisk bælgede ærter
salt

Sådan gør du:

Rør ærtevinaigrette (dressing) af hvidvinseddike, honning, jomfruolivenolie og finthakket bananskalotteløg. Kom de friskbælgede ærter i og smag til med salt. Vend krydderurterne fra ingredienslisten med salaten og olie, eddike, salt, peber og anret salaten med tynde skiver bresaola og percorino. Anret vinaigretten rundt om og server straks.

TIP! Hvis du ikke kan få bresaola, kan du bruge lufttørret skinke. Til gengæld skal ærterne være friske, det er bedre at droppe dem end at bruge frosne. OBS! Dild har et højt indhold af jern.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater, Frokost og Hovedret