Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Koge/bagetid: 1 time og 30 min.
Ikke fryse-egnet (kødet kan fryses)
1 bayonneskinke (ca. 1 kg)
3 spsk stærk sennep
2 spsk mørkt rørsukker (eller brun farin)
3 spsk rasp
Salat:
2 stk. hjertesalat (eller anden sprød salat)
4 små røde æbler, f.eks. pigeoner (stykker)
1 spsk nøddeolie
2 tsk citronsaft
100 g valnøddekerner (grofthakkede)
salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
godt hvedebrød
- Kog skinken ved svag varme ca. 60 min. Brug evt. et stegetermometer: Kog, til centrumtemperaturen er 60 grader. Lad skinken hvile i kogevandet 20 min.
- Fjern skind og overflødigt fedt på skinken og læg den i et ovnfast fad. Smør en blanding af sennep, brun farin og rasp i et jævnt lag på overfladen.
- Sæt fadet under en varm grill i ovnen i ca. 10 min., til overfladen er gylden.
- Salat: Bland snittet salat med æblestykker og en dressing af olie, citronsaft, salt og peber. Vend det sammen med valnødderne.
- Servér skiver af glaseret skinke med salaten og godt brød.