Skyr med rabarberkompot og sprødt drys
SPONSORERET indhold

Skyr med rabarberkompot og sprødt drys

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
17. maj. 2013 | Mad | Hjemmet
6 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
1/2 - 3/4 l skyr eller græsk yoghurt
Kompot:
500 g rabarber
150 g rørsukker
1 stang vanilje
Drys:
3 spsk rørsukker
½ dl vand
150 g havregryn
30 g hasselnødder, grofthakkede
30 g mandelsplitter
30 g græskarkerner
30 g kokosmel


  1. Vask rabarberstilkene og snit dem i 2 cm lange stykker. Bland rabarber med rørsukker og vaniljemarv i en gryde og varm det op under låg. Tag låget af og lad frugten simre mør, men så der stadig er hele stykker i kompotten – ca. 5 min. Hæld den straks i en skål til afkøling.

  2. Giv sukker og vand et opkog på en stor pande. Bland de øvrige ingredienser sammen og hæld dem på panden. Steg under omrøring ved middel varme, til det er gyldent og sprødt, ca. 8 min. Bred det ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle.
  3. Rør skyren cremet og anret i små glas med kompot og drys – evt. lagvis.