Spinattærte med røget laks
SPONSORERET indhold

Spinattærte med røget laks

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Spinattærte med røget laks. En tærte-klassiker som smager vidunderligt og er supernem at lave.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
02. jan. 2016 | Opskrift | Hendes Verden
Spinattærte med røget laks til 4 personer

Ingredienser

Spinattærte med røget laks

Tærtedej:
100 g smør
175 g hvedemel
¼ tsk. salt
1 æggeblomme
1 spsk. koldt vand


Fyld:
200 g spæd spinat
4-5 forårsløg
3 æg
200 g hytteost
150 g røget laks
½ tsk. salt
peber

Sådan laver du spinattærte med røget laks

1. Skær smørret i små tern. Smuldr smørret i hvedemel og salt, til det ligner revet ost. Brug evt. en foodprocessor, det er lynhurtigt. Saml dejen med æggeblommen og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab. Beklæd en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter) med dejen. Forbag tærtebunden 10 min. ved 200 gr.

2. Skyl spinaten grundigt. Snit forårsløgene i tynde skiver. Kog spinat og løg 2-3 min. i letsaltet vand, og afdryp det i en sigte.

3. Pisk æg og hytteost sammen. Tilsæt tern af røget laks, salt og peber. Vend grønsagerne i. Kom fyldet i formen. Stil tærten i ovnen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 40 min., til den er gennembagt og gylden.