Stegte sild med sennep og grønkålssalat med karrydressing
Foto: Line Thit Klein Stegte sild med sennep og grønkålssalat med karrydressing

Stegte sild med sennep og grønkålssalat med karrydressing

Stegte sild med sennep og grønkålssalat med karrydressing

Genopliv grønkålen – den er rig på vitaminer og i sæson hele vinteren, ligesom storsilden.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 35 minutter
plate 4 Person(er)

8 sildefileter – ca. 600 g
1 dl dijonsennep
200 g speltflager, fås i udvalgte supermarkeder
1/2 dl rapsolie, neutral
Dressing:
1 tsk karry
1 spsk sukker
1 fed hvidløg
6 spsk cremefraiche 18%
2 spsk citronsaft
2 spsk koldpresset rapsolie
1 stok frisk grønkål – ca 250 g
50 g valnødder
125 g blåbær
2 skalotteløg
100 g gedefeta
salt og peber

Sådan gør du:

Smør sildefileter med dijonsennep, fold dem og vend i speltflager. Steg sildefileterne gyldne i rapsolie på en pande.

Bland karry, sukker, presset hvidløg, cremefraiche, citronsaft og rapsolie, og smag til med salt og peber.

Rib grønkål fra stokken, og riv bladene i fine stykker.

Vend grønkål, valnødder, blåbær, skalotteløgsringe og smuldret gedefeta sammen med karrydressing.

Server de stegte sild med grønkålssalat.

Prøv også kartoffelrulle med råsyltet gulerod og stegte østershatte

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Du kan gøre retten mere fedtfattig ved at stege sildefileterne i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sild